Σητεία

Aνακούφιση για ξενοδοχοϋπάλληλο με χρέη από το Ειρηνοδικείο Σητείας

Xαμόγελο, έφερε η Προσωρινή Διαταγή, σε ξενοδοχοϋπάλληλο , με ακίνητη περιουσία ,που χορήγησε το Ειρηνοδικείο της Σητείας, όπου όρισε , για την δανειολήπτρια ,στην μη καταβολή δόσης ,για συνολικό χρέος 61.714,10 ευρώ .

Συγκεκριμένα και σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, πρόκειται για οφειλέτρια ,μέλος της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ξενοδοχοϋπάλληλο, διαζευγμένη ,μητέρα ,ενός ενηλίκου τέκνου σήμερα.

Το συνολικό χρέος της δανειολήπτριας είναι 61.714,10 ευρώ, σε τέσσερις τράπεζες. Εισοδήματα που διαθέτει η οφειλέτρια είναι  613.30 ευρώ, από μισθό και ανεργία.

Περιουσιακά στοιχεία που διαθέτει η οφειλέτρια:
α)κατοικία 115,59 τ.μ σε χωριό του Δήμου Σητείας.
β)το 1/3 σε πολλά αγροτεμάχια με ελιές.

Το Ειρηνοδικείο της Σητείας , αφού έλαβε υπόψη του, το περιεχόμενο της αίτησης και αυτά που εξέθεσαν προφορικά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι και τα επιδειχθέντα έγγραφα, της χορήγησε Προσωρινή Διαταγή ,με το παρακάτω περιεχόμενο.

1)Δέχεται , το αίτημα χορήγησης , Προσωρινής Διαταγής.
2)Διατάσσει , την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσας
3)Διατάσσει , την διατήρηση της πραγματικής και νομικής κατάστασης της περιουσίας της , μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης
4)Ορίζει μηδενικές δόσεις ,για το διάστημα από την δημοσίευση της παρούσας και μέχρι την συζήτηση της κύριας αίτησης.

Συμπερασματικά, για την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης , η χορηγηθείσα Προσωρινή Διαταγή ,από το Ειρηνοδικείο της Σητείας είναι σημαντική , για την δανειολήπτρια ,είναι σύμφωνα με τις διατάξεις και το πνεύμα του Νόμου Κατσέλη, (ν.3869/2010 καθώς η δικαστής κατανοώντας την οικονομική δυσκολία που βιώνει η οικογένεια της οφειλέτριας αφού καλείται να επιβιώσει με το ελάχιστο εισόδημα του συζύγου της ,δέχτηκε την αίτηση εντάσσοντας την στην εν λόγω νομοθεσία και διατάζοντας στην μη καταβολή δόσεων.

Σχολίασε το
Στην κορυφή