Ιεράπετρα

Αντιδράσεις και απαντήσεις για το νέο νότιο οδικό δίκτυο που σχεδιάζεται στην Ιεράπετρα


Ενημέρωση και απαντήσεις για όλα τα τρέχοντα θέματα των έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη στον Δήμο Ιεράπετρας αλλά και το θέμα του Νότιο Οδικού Άξονα Ιεράπετρας Αγίων Δέκα,  έδωσε ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Μανώλης Λουτσέτης στην Πρωινή Ζώνη του Ράδιο Λασίθι και την Κατερίνα Μαρκάκη.

Ο κ. Λουτσέτης αναφέρθηκε στην πεζοδρόμηση του κέντρου της πόλης,  στην οδό Κοθρή, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει στο τέλος του μήνα ή τις αρχές του επόμενου. Η σύμβαση με τον εργολάβο υπογράφεται αυτές τις μέρες και σε χθεσινή συνάντηση που έγινε συζητήθηκε ο προγραμματισμός των έργων. Όπως είπε ο κ. Λουτσέτης τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα σε δύο μήνες με σκοπό να μην υπάρξουν προβλήματα τις μέρες των Χριστουγέννων σε μια ευαίσθητη περιοχή. Όπως είπε ο κ. Λουτσέτης οι παρελάσεις θα αλλάξουν σημείο, και χωρίς να υπάρχει οριστική απόφαση, πιθανότατα πλέον θα γίνονται στην οδό Δημοκρατίας μπροστά από το νέο Δημαρχείο.

Για τα έργα και την ανάπλαση των παιδικών χαρών ο κ Λουτσέτης τόνισε πως τα έργα προχωρούν, η παιδική χαρά στις Αλυκές έχει ξηλωθεί για να γίνουν οικοδομικές εργασίες (περίφραξη) από τον εργολάβο και όπως είπε την επόμενη εβδομάδα θα είναι έτοιμος ο χώρος για να γίνει επανατοποθέτηση των παιχνιδιών.

Για την ανέγερση του 7ου Νηπιαγωγείου ο κ. Λουσέτης ανέφερε πως υπάρχει αλλαγή τις νομοθεσίας αλλά και καθυστέρηση από την πλευρά του Υπουργείου να ετοιμάσει τα νέα πρότυπα για τα τεύχη δημοπράτησης ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ο διαγωνισμός.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία ο κ. Λουτσέτης ανέφερε πως σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή έχουν ολοκληρωθεί σχεδόν όλες οι προγραμματισμένες εργασίες, ενώ τις επόμενες μέρες θα γίνει και η τοποθέτηση των δύο προκατασκευασμένων αιθουσών στο Κεντρί.

Για το καμμένο δίκτυο στην Ανατολή, ανέφερε πως έχει αρχίσει η παραλαβή των σωληνώσεων, ο εργολάβος σύντομα θα ξεκινήσει τις εργασίες και ίσως μέχρι το τέλος του μήνα να έχει ολοκληρωθεί η αποκατάσταση.

 Εξελίξεις στην διαδικασία του ΤΑΙΠΕΔ στη Μεγάλη Παραλία

Για τις εξελίξεις της διαδικασίας πώλησης των τριών οικοπέδων στη Μεγάλη Παραλία από το ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Λουτσέτης τόνισε πως ο Δήμαρχος θα παρουσιάσεις αυτές τις μέρες τις προτάσεις του Δήμου για αξιοποίηση στο ΤΑΙΠΕΔ στην Αθήνα, όμως η διαδικασία φαίνεται πως μπλοκάρει από την Δασική Υπηρεσία.

Το θέμα το οποίο είχε συζητηθεί και στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και ο κ. Λουτσέτης ανέφερε πως το ΤΑΙΠΕΔ ζήτηση μια πράξη χαρακτηρισμού από την Δασική Υπηρεσία και η απάντηση ήταν πως θα κηρυχθούν αναδασωτέα, εξέλιξη που πιθανότατα θα μπλοκάρει την πώληση.

Παγωμένο το έργο Παχειά Άμμος Ιεράπετρα – Αντιδράσεις και προτάσεις για το Νότιο Άξονα

Για το θέμα του μεγάλου έργου που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις για τον δρόμο Παχειά Άμμος Ιεράπετρα ο κ. Λουτσέτης τόνισε πως το έργο πρακτικά είναι παγωμένο, δεν είναι στο σχεδιασμό της Περιφέρειας, και δεν φαίνεται πως υπάρχει περίπτωση να προχωρήσει.

Μεγάλες αντιδράσεις υπάρχουν και για τις μετρήσεις του Νότιου Οδικού Άξονα, και το διευρωπαϊκό δίκτυο Ιεράπετρας Αγίων-Δέκα που περνά από την πιο παραγωγική περιοχή της Ιεράπετρας, σε σημεία που υπάρχει πλήθος περιουσιών.  Τα σχόλια που έφτασαν στο Ράδιο Λασίθι ήταν πολλά και ο αγρότης κ. Γαϊτάνης που μίλησε ανέφερε πως το έργο που σχεδιάζεται εδώ και ένα χρόνο είναι καταστροφικό για την αγροτική Ιεράπετρα αλλά και πρακτικά ανεφάρμοστο.

Ο κ. Λουτσέτης ανέφερε πως ο Δήμος, σε αυτή την περίπτωση, θα έχει λόγο και θα κάνει προτάσεις για τον καλύτερο σχεδιασμό. Το έργο ενδιαφέρει το Δήμο τόνισε, όμως θα πρέπει να γίνει χωρίς να δημιουργηθούν προβλήματα.

Για το θέμα μίλησε και ο κ. Προϊστάκης ο οποίος τόνισε πως το έργο με τις απαλλοτριώσεις και τις δεσμεύσεις οικοπέδων που προτείνει θα καταστρέψει το πιο παραγωγικό κομμάτι της Ιεράπετρας. Ο ίδιος ζήτησε άμεση ενημέρωση από τους μελετητές τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και σε πολίτες ώστε να γίνουν γνωστές οι προθέσεις που υπάρχουν αλλά και να γίνει γνωστό σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι διαδικασίες.


Σχολίασε το
Στην κορυφή