Κρήτη

Η αστυνομία γιορτάζει τον προστάτη Άγιο της, τον Άγιο Αρτέμιο

Ως “Ημέρα του Προστάτη της Ελληνικής Αστυνομίας, Μεγαλομάρτυρος Αγίου Αρτεμίου” έχει καθιερωθεί η 20η Οκτωβρίου και όλοι οι αστυνομικοί απ΄’ακρη σ’άκρη σε όλη την Ελλάδα τιμούν το προστάτη Άγιο τους.

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης έχει κάνει γνωστό ότι θα πραγματοποιηθούν δοξολογίες στις κατά τόπους έδρες των Νομών και στη συνέχεια θα αναγνωστεί η Ημερήσια Διαταγή του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Κωνσταντίνου Τσουβάλα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό, της «Ημέρας του Αγίου Αρτεμίου».

Σε ανακοίνωση της αναφέρεται: Καλούνται οι Θρησκευτικές, Πολιτικές, Δικαστικές και Στρατιωτικές Αρχές των Περιφερειακών Ενοτήτων, εκπρόσωποι των Μ.Μ.Ε, τα Δ.Σ. των συνδικαλιστικών ενώσεων του προσωπικού, εκπρόσωποι του επιστημονικού – επαγγελματικού κόσμου, απόστρατοι αστυνομικοί και όσοι επιθυμούν να παραστούν στους παραπάνω εορτασμούς.

Ειδικότερα, στα Χανιά η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, με την συμμετοχή της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Πνευματικού Κέντρου Χανίων, της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, της V Μεραρχίας Κρητών, του Ομίλου Φίλων Αστυνομίας Χανίων και του Αθλητικού Σκοπευτικού Συλλόγου Χανίων, θα πραγματοποιήσει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

ΛΑΣΙΘΙ

Ώρα 09.30’ : Δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Αγίου Νικολάου. Θα ακολουθήσει μικρή δεξίωση σε αίθουσα κοινωνικών εκδηλώσεων.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Ώρα 10.30΄: Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου . Ώρα 11.30΄: Δεξίωση στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου (Αγίου Αρτεμίου 1, Νέα Αλικαρνασσός – Αίθουσα πολλαπλών χρήσεων).

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ώρα 10.30’ : Δέηση στην Ιερά Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ.κ. Ευγενίου. Θα ακολουθήσει δεξίωση στην ενοριακή εστία της Μητροπόλεως (δίπλα από τον Ιερό Ναό της Αγίας Βαρβάρας)

ΧΑΝΙΑ

Ώρα 11.30’ : Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού. Θα ακολουθήσει δεξίωση στη λέσχη του Αστυνομικού Μεγάρου Χανίων (Λ. Ηρακλείου 23, 4ος όροφος) Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις κατά τόπους έδρες των υπόλοιπων Νομών :

 

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή