Ιεράπετρα

Μπαρμπεράκης: Τμήματα για παιδιά μεταναστών και όχι πρόσφυγες στα σχολεία της Ιεράπετρας – Να μην πανικοβάλλονται οι γονείς


«Πολύ σάλος για το τίποτα», είναι το σχόλιο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Μπαρμπεράκη για την ανησυχία που λόγω «παρεξήγησης» έχει προκληθεί σε πολλούς γονείς για το ενδεχόμενο φιλοξενίας προσφύγων στα στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Ιεράπετρας και το Δημοτικό Νέας Ανατολής.

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Λασιθίου, έχει υπάρξει μια παρερμηνεία σε δημοσιεύματα που αναφέρουν πως δημιουργούνται τμήματα υποδοχής προσφύγων κάτι το οποίο δεν ισχύει, όμως ο ίδιος είναι δέκτης πολλών παραπόνων από γονείς αλλά και φορείς της Ιεράπετρας οι οποίοι αντέδρασαν σε αυτό το ενδεχόμενο.

Αυτό που θα γίνει στα δύο σχολεία της Ιεράπετρας και γίνεται εδώ και 5 χρόνια σε όλη την Ελλάδα, είναι υποστηρικτικά «φροντιστηριακά» τμήματα για παιδιά νομίμων μεταναστών που είτε δεν γνωρίζουν καθόλου ελληνικά (ΖΕΠ1, 2 χρόνια), είτε υπάρχει ανάγκη να βελτιώσουν το επίπεδο στα ελληνικά τους (ΖΕΠ2, 1 χρόνος).

Τα δύο τμήματα στην Ιεράπετρα αφορούν την δεύτερη κατηγορία και τα τμήματα που θα λειτουργήσουν θα παρακολουθήσουν παιδιά μεταναστών που είναι ήδη γραμμένα στα σχολεία και έχουν ελλείψεις. Από το Υπουργείο έχει σταλεί ένας αναπληρωτής και για τα δύο τμήματα ο οποίος θα κάνει 14 ώρες την εβδομάδα στο 5ο Δημοτικό και 10 στο Δημοτικό Νέας Ανατολής.

Ο κ. Μπαρμπεράκης τόνισε πως πρόσκληση για την δημιουργία παρόμοιων τμημάτων έγινε σε όλο το νομό Λασιθίου και μόνο απ’ τα δύο αυτά σχολεία έγιναν οι απαραίτητες αιτήσεις και εισηγήσεις από τους Συλλόγους Διδασκόντων για την δημιουργία των τμημάτων, ενώ του χρόνου θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση για να


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή