Αγροτικά

Δασκαλάκης: Ο Κατρούγκαλος μου είπε να μην δίνω έκταση για τους συνταξιούχους-αγρότες που χάνουν το 60% της σύνταξης

Να κρατήσει «σιγή ασυρμάτου» για το θέμα των συνταξιούχων αγροτών ήταν η απάντηση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης όταν είχε τεθεί το θέμα από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Ιεράπετρας Ν. Δασκαλάκη. Πρόκειται για ένα θέμα που αφορά πλήθος αγροτών σε όλη τη χώρα και αφορμή της σημερινής συζήτησης στο Ράδιο Λασίθι ήταν πλήθος τηλεφωνημάτων και ερωτημάτων από αγρότες της Ιεράπετρας που ήθελαν να μάθουν αν θα πρέπει η όχι να καλλιεργήσουν φέτος και ποιες είναι οι εξελίξεις στο θέμα.

Υπενθυμίζουμε πως στον τελευταίο ψηφισμένο ασφαλιστικό νόμο (Ν. 4387 του 2016) προβλέπεται κούρεμα 60% στις συντάξεις όσων εργάζονται από την 1η Ιανουαρίου του 2017, διάταξη στην οποία περιλαμβάνονται και οι αγρότες.

Το θέμα είχε φέρει στην επιφάνεια ο πρόεδρος της ΕΑΣ και η απάντηση που είχε πάρει από τον αρμόδιο Υπουργό ήταν πως υπάρχει βούληση να λυθεί το θέμα, όμως τον παρακάλεσε να μην δίνει έκταση γιατί αφορά την διαπραγμάτευση με τους δανειστές και δεν θα πρέπει να διαταραχθούν οι σχέσεις τους.

Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια αλλαγή ή κάποια νομοθετική ρύθμιση σε ότι έχει ψηφιστεί, σύμφωνα όμως με τον κ. Δασκαλάκη υπάρχει η δέσμευση πως θα αντιμετωπιστούν οι περιπτώσεις όσων βγήκαν στη σύνταξη την 1η Ιουλίου του 2016 (γεννημένοι το 1949), ενώ θα ακολουθήσει νομοθετική ρύθμιση για όσους είναι γεννημένοι από το ’49 και μετά, υποσχέσεις που μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει πράξη.

Ακούστε αναλυτικά όσα είπε ο πρόεδρος της ΕΑΣ για αυτό και πολλά άλλα τρέχοντα αγροτικά θέματα:

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή