Ιεράπετρα

Διαδικτυακό ψήφισμα πολιτών για να μην κλείσει το γραφείο της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα

Ένα ψήφισμα από απεγνωσμένους πολίτες της Ιεράπετρας κυκλοφορεί τις τελευταίες ώρες στο Facebook και απευθύνει κάλεσμα στον νέο Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, να μην επιτρέψει το κλείσιμο του γραφείο της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα. Το ψήφισμα απευθύνεται επίσης προς τον Πρόεδρο της ΔΕΗ Παναγιωτάκη Εμμανουήλ,  τον Πρόεδρο ΕΔΟΠ/ΔΕΗ  Μπίτζα Γεώργιο. τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης  Δραγασάκη Ιωάννη, τον Δήμαρχο Ιεράπετρας Καλαντζάκη Θεοδόση, τον Βουλευτή Λασιθίου Θραψανιώτη Εμμανουήλ και τον Βουλευτή Λασιθίου Πλακιωτάκη Ιωάννη.

Θυμίζουμε πως μετά από κινητοποίηση από φορείς και πολίτες της πόλης, το γραφείο της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα με προφορική εντολή μένει ανοιχτό ως το τέλος του χρόνου και από κει πέρα θα κριθεί εκ νέου η τύχη του, μετά την αρχική απόφαση να κλείσει μαζί με κάποια άλλα γραφεία στην υπόλοιπη Ελλάδα.

Διαβάστε το κείμενο και βρείτε ΕΔΩ το διαδικτυακό ψήφισμα.

«Ως πολίτες σας καλούμε να ΜΗΝ επιτρέψετε το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα Κρήτης.
Το κλείσιμο του καταστήματος που προωθεί η διοίκηση της ΔΕΗ είναι αντίθετο της άμεσης και ουσιαστικής εξυπηρέτησης των πολιτών καθώς και της συνολικότερης περιφερειακής ανάπτυξης του τόπου μας.Ειδικά στην Ιεράπετρα, έχει ιδιόκτητο κτίριο και εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή με δυναμική αγροτική παραγωγή και τουριστική ανάπτυξη.

Η απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος δεν πρέπει να εφαρμοστεί. Η πόλη της Ιεράπετρας η μεγαλύτερη του Νομού Λασιθίου και 4η στην Κρήτη έχει ιδιαίτερα πληγεί από την εφαρμογή της μνημονικής πολιτικής της μίας υπηρεσίας ανά νομό (με το κλείσιμο της Εφορίας και μετακόμισης του στον Άγιο Νικόλαο, το κλείσιμο του ΤΕΙ Εμπορίας και Διαφήμισης και της μετακόμισης του στον Άγιο Νικόλαο, κλείσιμο του ΟΤΕ κλπ. ) το κόστος αυτό πολλαπλασιάζεται καθώς η απομάκρυνση και του γραφείου της ΔΕΗ θα δυσκολέψει κι άλλο τη ζωή μας. Ο πολίτης της Ιεράπετρας επωμίζεται όλο το κόστος της μετακίνησης του 35 χιλ. στον Άγιο Νικόλαο για απλές υποθέσεις καθημερινά.

Όλα αυτά πρέπει άμεσα να σταματήσουν και να υπάρξει συνολικός ανασχεδιασμός, με κριτήριο τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής και την εξυπηρέτηση των πολιτών, για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Οι πολίτες αυτού του τόπου.»

Σχολίασε το
Στην κορυφή