Ιεράπετρα

Διαπλατύνσεις στο υφιστάμενο οδικό δίκτυο για το κομμάτι Ιεράπετρα-Μύρτος στις νέες μελέτες


Σημαντικά θέματα για τα οδικά δίκτυα και τους υδατικούς πόρους της Ιεράπετρας πρόκειται να συζητηθούν στη σημερινή ενημερωτική συνάντηση που είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβούλιο.

Όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας κ. Λουτσέτης, η συνάντηση γίνεται μετά από αίτημα του Δήμου για να παρουσιαστούν οι μελέτες που αφορούν την Ιεράπετρα, να ξεκαθαριστούν αρκετά θέματα και να λυθούν απορίες.

Η συνάντηση είναι ανοιχτή για όλους ενώ ενημέρωση πέρα από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης,  στην ενημέρωση θα βρίσκονται και οι υπεύθυνοι από τις αρμόδιες διευθύνσεις της Περιφέρειας Κρήτης.

Για το κομμάτι Ιεράπετρα – Μύρτος που έχει προκαλέσει μια ανησυχία αφού οι αρχικές μετρήσεις έγιναν στην καρδιά της θερμοκηπιακής Ιεράπετρας, ο κ. Λουτσέτης ανέφερε πως σύμφωνα με τον αρχικό χάρτη της μελέτης, υπάρχουν δύο διαφορετικές προτεινόμενες διαδρομές οι οποίες αφορούν το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και προβλέπονται διαπλατύνσεις και δεν προτείνεται κατασκευή νέου οδικού δικτύου, όπως για παράδειγμα προτείνεται στο κομμάτι Ιεράπετρας-Παχειάς Άμμου. Σε κάθε περίπτωση η μελέτη είναι σε πολύ πρώιμο στάδιο και σήμερα όσοι ενδιαφέρονται θα μπορούν να έχουν μια πρώτη εικόνα.

Σε ό,τι αφορά τα έργα στο κέντρο της πόλης ο κ. Λουτσέτης τόνισε πως οι εργασίες προχωρούν πολύ γρήγορα, δεν υπάρχουν προβλήματα και η ανάπλαση θα ολοκληρωθεί σε όλο της το εύρος χωρίς να χρειαστεί να σπάσει στα δύο, με το ένα να πηγαίνει για τον νέο χρόνο όπως αρχικά υπήρχε μια σκέψη.


Σχολίασε το
Στην κορυφή