Ιεράπετρα

Διεθνές βραβείο για νοσηλεύτρια από την Ιεράπετρα για ομαδική έρευνα την οποία παρουσίασε στην Ισπανία


Mια νοσηλεύτρια από την Ιεράπετρα που μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στο Π.Α.Γ.Ν.Η. εργάζεται από τον Ιούλιο πλέον στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας ήταν αυτή που παρουσίασε στη Βαλένθια της Ισπανίας μια ομαδική εργασία με την οποία η Ελλάδα βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο ερευνητικής εργασίας στο 45ο Διεθνές Συνέδριο Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Νοσηλευτών Νεφρολογίας και Μεταμόσχευσης που έγινε τον περασμένο Σεπτέμβριο στη Βαλένθια της Ισπανίας.

marirena-androulaki-2

Αριστερά η προϊσταμένη της Νεφρολογικής Κλινικής και της Μονάδας Περιτοναϊκής Κάθαρσης του ΠΑΓΝΗ , Δοσία Χανιωτάκη, αριστερά η Μαριρένα Ανδρουλάκη

Στην έρευνα μελετήθηκαν τα νοσηλευτικά πρωτόκολλα περιτοναϊκής κάθαρσης (είδος αιμοκάθαρσης) που εφαρμόζονται σε όλα τα κέντρα περιτοναϊκής κάθαρσης σε Ελλάδα και Κύπρο και σκοπός της ήταν να βρεθεί εκείνο το πρωτόκολλο που εξασφαλίζει την επιμήκυνση αλλά και την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νεφροπαθών.

Η Μαριρένα Ανδρουλάκη, γέννημα θρέμμα της Ιεράπετρας, η οποία εμπνεύστηκε και ηγήθηκε της ομαδικής ερευνητικής εργασίας, θέλησε να ευχαριστήσει όλη την ομάδα της Νεφρολογικής Κλινικής στο ΠΑΓΝΗ που χωρίς τη βοήθειά τους δεν θα ήταν δυνατή η ολοκλήρωση της έρευνας λόγω του τεράστιου όγκου της, τη διοίκηση του Νοσοκομείου Ιεράπετρας που συνέβαλλε για την ολοκλήρωση στην τελευταία φάση της έρευνας, αλλά και συνάδελφους από όλη την Ελλάδα και την Κύπρο οι οποίοι έψαξαν τα αρχεία τους και συνεισέφεραν πολύτιμα στοιχεία στην έρευνα.

Η ίδια μπορεί να μην ανήκει πλέον σε αυτή την ομάδα αλλά εύχεται στην κλινική και τη μονάδα του Π.Α.Γ.Ν.Η., παρά τα προβλήματα που υπάρχουν  να συνεχίσει στο ίδιο επίπεδο με μοναδικό προσανατολισμό τον άρρωστο, τη βελτίωση των υπηρεσιών υγείας και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ανθρώπων.

Για την εργασία η διοίκηση της 7ης ΥΠΕ με πρόσφατη ανακοίνωσή της εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια και τις ευχαριστίες στην ομάδα εργασίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου και συγκεκριμένα στους : Μ. Ανδρουλάκη, Δ. Χανιωτάκη, Μ. Χριστοφοράκη, Κ. Τζανάκη, Μ. Καινουργιάκη, Γ. Μάντζιου, Χ. Μανιαδή, Σ. Πετράκου, Ν. Καπαράκη, Μ. Σφακιανάκη, Ε. Φροσυνάκη, Π. Ντζιλέπη, Κ. Περάκη και Ε. Δαφνή, για την τόσο σημαντική διεθνή διάκριση που η ομάδα εργασίας χάρισε στο ΠΑΓΝΗ-Γ.Ν. Βενιζέλειο και γενικότερα στην Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης.


Σχολίασε το
Στην κορυφή