Κρήτη

Εμπόδια στο δρόμο για το σπάσιμο του αποκλεισμού της Γάζας

Για τις εξελίξεις σχετικά με την παγκόσμια κινητοποίηση να σπάσει ο θαλάσσιος αποκλεισμός της Γάζας μίλησε στο Ράδιο Λασίθι εκ μέρους της Πρωτοβουλίας Ηρακλείου «Ένα Καράβι για τη Γάζα» κ. Κορνάρος.

Η προσπάθεια αποτράπηκε από τις δυνάμεις του Ισραήλ και όπως είπε ο κ. Κορνάρος χθες σταμάτησε η επικοινωνία  με τα μέλη της αποστολής γύρω στις 3 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και δεν υπάρχει επικοινωνία από τότε. Πιστεύουμε πως έχουν συλληφθεί και μάλλον ήταν σε διεθνή ύδατα 55 μίλια από το λιμάνι, πράγμα που κάνει τη σύλληψη απαράδεκτη , όμως πρόκειται για συνηθισμένη συμπεριφορά για το Ισραήλ. Πλέον λογικά θα έχουν μεταφερθεί σε κοντινό λιμάνι και θα απελαθούν.

Όπως τόνισε ο κ. Κορνάρος πρόκειται για μια μεγάλη παγκόσμια κινητοποίηση στην οποία συμμετέχουν σε διάφορους ρόλους άτομα από όλο τον κόσμο με στόχο κυρίως συμβολικό αφού δεν υπάρχει επιχειρησιακή δυνατότητα για κάτι μεγαλύτερο.

Εκ μέρους της Κρήτης δόθηκε η απαραίτητη βοήθεια όταν έγινε γνωστό ότι υπάρχει πρόβλημα στο σκάφος. Μια ομάδα γυναικών από την Κρήτη συνάντησαν το σκάφος, δόθηκαν κάποια συμβολικά δώρα, τρόφιμα και καύσιμα.

Απόψε στις 7 το απόγευμα στο πάρκο Γεωργιάδη στο κέντρο του Ηρακλείου θα γίνει εκδήλωση όπου θα παρουσιαστούν όλες οι εξελίξεις, θα προβληθεί βίντεο της συνάντησης των δύο σκαφών, θα ακολουθήσει συζήτηση με τις γυναίκες της Κρήτης που συμμετείχαν στη εν πλω, και θα ακολουθήσει μουσικό ρεμπέτικο πρόγραμμα.

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή