Ιεράπετρα

Έκκληση για στέγη φιλοξενίας αστέγων από το Δήμο και άμεση ανταπόκριση από πολίτη της Ιεράπετρας


Στέγη για τους δύο άστεγους που πλέον φιλοξενούνται στο Γηροκομείο Ιεράπετρας προσφέρει πολίτης της Ιεράπετρας μετά από επικοινωνία που είχε με το Ράδιο Λασίθι και σε συνέχεια της έκκλησης που έκανε ο αρμόδιος για τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Ιεράπετρας Μ. Φραγκούλης.

Ο αντιδήμαρχος μετά τις μεγάλες αντιδράσεις που προέκυψαν στο θέμα της μεταφοράς δύο αστέγων από πολυσύχναστη παραλία, αρχικά στην παραλία της Ναυμαχίας με όχημα της καθαριότητας, και στη συνέχεια στο Γηροκομείο ανέφερε πως μετά την «έξωση» των δύο αστέγων από σπίτι που φιλοξενούνταν, αρχικά αποφασίστηκε η μεταφορά των δύο αστέγων από το σημείο που είχαν πάει στην πάνω παραλία της Ιεράπετρας και στη συνέχεια σε συνεννόηση με τους δύο αστέγους αποφασίστηκε η μεταφορά τους στη Ναυμαχία. Η μεταφορά τους με όχημα της καθαριότητας δεν είναι το σημαντικότερο θέμα, ανέφερε ο κ. Φραγκούλης ο οποίος τόνισε πως οι δύο άστεγοι με δική τους θέληση ανέβηκαν στην καρότσα για να είναι κοντά στα πράγματά τους και δεν ήθελαν να μπουν μέσα στο όχημα.

Τέλος ανέφερε πως οι υπηρεσίες φροντίζουν καθημερινά και τους συγκεκριμένους και άλλους άστεγους που υπάρχουν στην Ιεράπετρα και ενόψει του χειμώνα ζήτησε από πολίτες που έχουν τη δυνατότητα να διαθέσουν κάποιο σπίτι να το διαθέσουν για τη φιλοξενία κάποιων ατόμων με το Δήμο να αναλαμβάνει τις τεχνικές εργασίες εφόσον χρειάζεται για επιδιορθώσεις κλπ.

Αμέσως μετά την επικοινωνία του κ. Φραγκούλη, μια κάτοικος της Ιεράπετρας επικοινώνησε με το Ράδιο Λασίθι και έκανε γνωστό πως μπορεί να διαθέσει ένα σπίτι που βρίσκεται στο κέντρο της Ιεράπετρας με δύο υπνοδωμάτια και κουζίνα, αναφέροντας πως το μόνο που λείπει αυτή τη στιγμή είναι το νερό.

Η ίδια δεν θέλησε να γίνουν γνωστά τα στοιχεία της τα οποία είναι στη διάθεση του Ράδιο Λασίθι.


 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή