Ιεράπετρα

Έκλεψαν τους σωλήνες που προοριζόταν για την αντικατάσταση των καμένων δικτύων από την πυρκαγιά στην Ανατολή


Ένα πρωτοφανές περιστατικό για τα δεδομένα της τοπικής αυτοδιοίκησης κατήγγειλε  μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι ο Δήμαρχος Ιεράπετρας Θεοδόσης Καλαντζάκης. Άγνωστοι έκλεψαν 5 από τις 7 κουλούρες που βρισκόταν σε συγκεκριμένο σημείο από τα δίκτυα άρδευσης που είχε προμηθευτεί ο η Δήμος για την αντικατάσταση των καμμένων δικτύων μετά την πυρκαγιά της Ανατολής.

Όπως τόνισε ο κ. Καλαντζάκης η κλοπή αφορά ένα μικρό κομμάτι του συνόλου, 500 μέτρα από τα συνολικά 10  χιλιόμετρα που πρόκειται να αντικατασταθούν και να υπογειοποιηθούν, όμως πρόκειται για ένα πρωτοφανές περιστατικό που ο ίδιος ποτέ δεν το έχει ξανασυναντήσει τα χρόνια που ασχολείται με τα κοινά, αφού εκτός των άλλων πρόκειται για σωλήνες μεγάλης διατομής που δεν χρησιμοποιούνται από ιδιώτες παρά μόνο για μεγάλα έργα από Δήμους κλπ.

Σε ό,τι αφορά την αντικατάσταση των δικτύων ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες από τον εργολάβο στον οποίο ασκούνται πιέσεις για να τελειώσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ η κλοπή δεν αναμένεται να επηρεάσει την αντικατάσταση.

Η Αστυνομία έχει ενημερωθεί για το περιστατικό και ερευνά την υπόθεση.


Σχολίασε το
Στην κορυφή