Κρήτη

Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης: Η απεργία της ΠΝΟ, «ταφόπλακα» για τους αγρότες

Με αφορμή την ανακοίνωση , για απεργιακή κινητοποίηση, της Π.Ν.Ο, η ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, ως κοινωνική Οργάνωση, εξέδωσε Δελτίο Τύπου, όπου καλεί την Κυβέρνηση, να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σοβαρά , σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να αφήσει τους αγρότες να καταστραφούν, τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και τους ναυτικούς στην αγωνία με τι μέλλει αύριο γενέσθαι, οφείλει να εφαρμόσει την Νομοθεσία, με την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας.

Στην ανακοίνωση της, μεταξύ των άλλων η ΄Ενωση αναφέρει:
«κατανοώ, τους αγώνες των Ελλήνων ναυτικών,(εν ενεργεία και συνταξιούχων) για τη διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων των και της ανεκτίμητης προσφοράς τους στην εθνική οικονομία, ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ότι στο πλαίσιο της αξιολόγησης από τους θεσμούς, τέθηκε θέμα αλλαγής, προς το δυσμενέστερο ,του φορολογικού καθεστώτος, για
τους ναυτικούς.

Ομως, η Έ.Π.Κ.Κρήτης, δεν μπορεί να μη σταθεί και να μη συμπαρασταθεί ,προς την άλλη κοινωνική ομάδα, τους αγρότες της Κρήτης , που τα προιόντα τους κινδυνεύουν για μια ακόμη χρονιά ,να χαθούν αγορές του εξωτερικού και να επηρεαστούν προς τα κάτω οι τιμές των προϊόντων σε μια κρίσιμη στιγμή για τις καλλιέργειες, καθώς έχουν ήδη ξεκινήσει τα κοψίματα , στα θερμοκηπιακά λαχανικά.. Αυτή τη στιγμή οι τιμές των προιόντων του θερμοκηπίου, κυμαίνονται σε σχετικά καλά επίπεδα και οι αγρότες του νησιού μιλάνε γενικά, μια καλή χρονιά, για τα εξαγώγιμα προϊόντα.

Μια απεργιακή κινητοποίηση, θα έρθει και θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στα ήδη υπάρχοντα(ανεξόφλητοι λογαριασμοί,οφειλές σε προμηθευτές δάνεια ,φόροι ,ΟΓΑ κ.λ.π.

Σε πολλές περιοχές του νησιού, Ιεράπετρα, Τυμπάκι, Κουντούρα κλπ . ο προβληματισμός για τους παραγωγούς είναι ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή , κρίσιμη και σημαντική επαναλαμβάνονται οι απεργίες της ΠΝΟ, σαν να φταίνε οι αγρότες ,στα προβλήματα των ναυτικών.

Τέλος η Ένωση Καταναλωτών Κρήτης αναφέρει «Η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει το πρόβλημα σοβαρά και άμεσα, δεν θα πρέπει να αφήσει τους αγρότες να καταστραφούν, τους πολίτες να ταλαιπωρούνται και τους ναυτικούς στην αγωνία αύριο τι μέλλει γενέσθαι ,οφείλει να εφαρμόσει την Νομοθεσία, με την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας. «.

Η Πρόεδρος της ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης

Σχολίασε το
Στην κορυφή