Κρήτη

Επιφυλακή μετά από τρία απανωτά κρούσματα μηνιγγίτιδας στην Κρήτη


Συναγερμό προκάλεσε κρούσμα μηνιγγίτιδας στο Ρέθυμνο. Το κρούσμα σημειώθηκε στον δημοτικό παιδικό σταθμό Ατσιποπούλου στο Ρέθυμνο. Το 3,5 ετών παιδάκι δεν διατρέχει κίνδυνο για τη ζωή του και νοσηλεύεται στην παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Χανίων.

Σύμφωνα πάντως με τον πρόεδρο του νομικού προσώπου του δήμου, Γρηγόρη Τσιομπίκα «το παιδί την Τετάρτη είχε μεταβεί στον παιδικό σταθμό, ενώ την Πέμπτη όχι».

Έκλεισε προληπτικά ο παιδικός

Οι γονείς ενημερώθηκαν για τα τεκταινόμενα και υπάρχουν πληροφορίες ότι η δομή παρέμεινε σήμερα κλειστή.

Στο προσωπικό χορηγήθηκε εφάπαξ αντιβίωση προληπτικά και στα παιδιά αντιβίωση σιρόπι δύο ημερών με κινητοποίηση του δήμου Ρεθύμνου για την εξασφάλιση των απαιτούμενων ποσοτήτων από τα φαρμακεία.Ο δημοτικός παιδικός έκλεισε για καθαρά προληπτικούς λόγους έτσι ώστε να μην υπάρξει καμία απολύτως ανησυχία για το θέμα.

Στο προσωπικό του παιδικού σταθμού και τα παιδιά που ήρθαν σε επαφή με το παιδί που νοσεί, δόθηκε προληπτικά αντιβίωση. Μάλιστα σύμφωνα με τους γιατρούς το περιστατικό δεν εμπνέει καμία απολύτως ανησυχία αφού είναι ήπιας μορφής.

Άλλα δύο περιστατικά στο νοσοκομείο Χανίων

Ωστόσο δεν πρόκειται για το μόνο περιστατικό. Άλλα δύο είναι τα παιδιά που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Χανίων ηλικίας 5 – 6 ετών. Σύμφωνα με τη διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Χανίων Νίκη Μαρδάτσου « το ένα περιστατικό μεταφέρθηκε το βράδυ της Πέμπτης και τα άλλα δύο πριν από μια εβδομάδα στο νοσοκομείο μας. Τα παιδιά προέρχονται από διαφορετικές περιοχές της Κρήτης : Ρέθυμνο, Αποκόρωνα και Δαράτσο. Πρόκειται για ήπιας μορφής κρούσματα και δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας. Ήδη έχει σταλεί υλικό για εξετάσεις για να καθοριστεί ο ιός και το μικρόβιο».

Ήδη όμως τα παιδιά είναι καλυμμένα για οποιοδήποτε μικρόβιο προκύψει ως υπαίτιο από τα αποτελέσματα. Έαν κριθεί απαραίτητο από τους γιατρούς χορηγείται αγωγή και στο οικογενειακό περιβάλλον των παιδιών.

πηγή: neakriti.gr


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή