Σητεία

Eπιστολή ανησυχίας προς τον Υπουργό Παιδείας από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Σητείας


Επιστολή προς τον νέο Υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου στέλνουν εκπαιδευόμενοι και οι πρώην εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας Παραρτήματος Σητείας, με αίτημα να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα κάτι που δεν έχει γίνει ακόμα.

Διαβάστε αναλυτικά: 

Αξιότιμε Κύριε Υπουργέ,

Οι εκπαιδευόμενοι και οι πρώην εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας Παραρτήματος Σητείας αποφασίσαμε να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή, προκειμένου να σας εκφράσουμε την έντονη ανησυχία μας για το γεγονός ότι δεν έχουν ξεκινήσει τα μαθήματα για τη φετινή σχολική χρονιά.

Όπως ήδη γνωρίζετε, οι εκπαιδευόμενοι στα Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας είμαστε ενήλικες με πολλές οικογενειακές και επαγγελματικές υποχρεώσεις και το γεγονός ότι δε γνωρίζουμε πότε θα αρχίσει η εκπαιδευτική χρονιά, παρά το προχωρημένο του χρόνου, μας δημιουργεί προβλήματα και ανησυχούμε μήπως δεν μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τις εκπαιδευτικές μας υποχρεώσεις.

Χρειαζόμαστε το απολυτήριο για να μπορέσουμε να βρούμε εργασία, να κατοχυρώσουμε τα επαγγελματικά μας δικαιώματα και να συνεχίσουμε τις σπουδές μας στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει εγκαίρως να αποκτήσουμε τον απολυτήριο τίτλο. Επιπλέον, αρκετοί από εμάς δεν έχουμε τη δυνατότητα, αν και άνεργοι, να συμμετάσχουμε σε προγράμματα του Ο.Α.Ε.Δ. ακριβώς γιατί δε διαθέτουμε τον απολυτήριο τίτλο του Γυμνασίου.

Η όποια καθυστέρηση στην έναρξη της σχολικής χρονιάς προκαλεί μόνο προβλήματα και θα οδηγήσει για ακόμη μία χρονιά σε ένα επιβαρυμένο ωρολόγιο πρόγραμμα.

Παράλληλα, θα πρέπει να σας ενημερώσουμε ότι στο Παράρτημα Σητείας δε γίνονται μαθήματα, γεγονός που επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την υπάρχουσα κατάσταση, αν και οι εκπαιδευόμενοι του Β’ Κύκλου, αλλά και του Α’ Κύκλου είμαστε πολλοί.

Οι εκπαιδευόμενοι, αλλά και οι εν ενεργεία εκπαιδευτές, καθώς και πρώην εκπαιδευτές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ιεράπετρας και Παραρτήματος Σητείας, ζητάμε να ξεκινήσουν άμεσα τα μαθήματα χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση.

Σας παρακαλούμε, όπως λάβετε σοβαρά υπόψη το αίτημά μας και αναμένουμε την απάντησή σας.

Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ & ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΕΣ Σ.Δ.Ε.                       ΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΟΙ


Σχολίασε το
Στην κορυφή