Ιεράπετρα

Eπιστολή Θραψανιώτη προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ για το κλείσιμο το γραφείου της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα


Eπιστολή προς τον  Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Δ.Ε.Η κ.  Εμμανουήλ Παναγιωτάκη στέλνει ο βουλευτής Λασιθιου του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Θραψανιώτης ζητώντας να μην κλείσει το γραφείο της Ιεράπετρας.

Διαβάστε αναλυτικά:

«Το κλείσιμο του τοπικού καταστήματος της Δ.Ε.Η. στην πόλη της Ιεράπετρας σηματοδοτεί υποβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών στους κατοίκους της και απώλεια εργατοωρών για την εξυπηρέτηση τους εκτός πόλης.

Σύμφωνα με στοιχεία, οι καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος τους οποίους εξυπηρετεί το κατάστημα ΔΕΗ στην Ιεράπετρα ανέρχονται σε 24.500 περίπου και οι υπάλληλοι που στελεχώνουν το γραφείο είναι δύο, με τον έναν να μεταβαίνει δύο φορές την εβδομάδα στο κατάστημα του Αγίου Νικολάου. Το ταμείο παραμένει ανοιχτό μία ημέρα την εβδομάδα κάθε Δευτέρα εξυπηρετώντας σύμφωνα με πληροφορίες 500-600 λογαριασμούς τη φορά και στεγάζεται σε ιδιόκτητο κτίριο.

Δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας την οποία διανύουμε, συνέπεια της οποίας είναι η αυξημένη προσέλευση στο τοπικό κατάστημα δεκάδων Ιεραπετριτών προκείμενου να διακανονίσουν και να εξοφλήσουν ληξιπρόθεσμες οφειλές, η παραμονή του καταστήματος κρίνεται αναγκαία και οι υπηρεσίες των δύο εναπομεινάντων υπαλλήλων αναγκαίες για τους κάτοικους της πόλης.

Το κόστος της μετακίνησης δεκάδων πελατών της ΔΕΗ σε χρόνο και χρήμα είναι πολλαπλάσιο του όποιου οφέλους της επιχείρησης.

Ο οποιοσδήποτε σχεδιασμός για αναδιάρθρωση των υπηρεσιών μιας Δημόσιας Επιχείρησης θα πρέπει γίνεται με γνώμονα την εξυπηρέτηση των κοινωνικών και οικονομικών αναγκών της περιοχής και αφού προηγηθεί ενημέρωση και συζήτηση με τους τοπικούς φορείς και τον Δήμο.

Θεωρώ ότι η απόφαση για κλείσιμο του υποκαταστήματος της Ιεράπετρας δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Μανόλης Θραψανιώτης
Βουλευτής Λασιθίου ΣΥΡΙΖΑ»


Σχολίασε το
Στην κορυφή