Ιεράπετρα

Αισιοδοξία για το Βιομηχανικό Πάρκο Ιεράπετρας

Αισιοδοξία για την πορεία χρηματοδότησης και δημιουργίας του Βιομηχανικού Πάρκου Ιεράπετρας και εξελίξεις το επόμενο διάστημα φαίνεται πως θα υπάρχουν όπως φάνηκε στη χθεσινή γενική συνέλευση όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος του ΒΙ.ΠΑ Στέλιος Γιακουμάκης.

Θέμα της έκτακτης γενικής συνέλευσης ήταν η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, λόγω εισφοράς σε γη και ο κ. Γιακουμάκης θέλησε δημόσια να ευχαριστήσει την οικογένεια Βογιατζή που δέχτηκε να παραχωρήσει εκτάσεις της άνω των 100 στρεμμάτων με αντάλλαγμα παροχή οικοπέδων. Η έκταση αυτή καλύπτει το 5% σε γη που είναι απαραίτητη για να προχωρήσουν οι διαδικασίες και όπως είπε ο κ. Γιακουμάκης υπάρχει η προτροπή από το Υπουργείο Ανάπτυξης να προχωρήσουν οι διαδικασίες αφού πρόκειται για το μοναδικό Βιομηχανικό Πάρκο στην Κρήτη και υπάρχει πρόθεση για ένταξη σε χρηματοδότηση. «Απ΄τη στιγμή που το Υπουργείο μας καλεί να προχωρήσουμε, δεν μπορούμε παρά να αισιοδοξούμε», τόνισε ο κ. Γιακουμάκης.

Όπως είπε ο κ. Γιακουμάκης τις επόμενες μέρες θα είναι έτοιμα τα συμβόλαια για την παραχώρηση γης από την οικογένεια Γιακουμάκη και τότε όλα τα έγγραφα θα σταλούν στο Υπουργείο για ένταξη σε πρόγραμμα επιδότησης.

Από κει και πέρα και εφόσον φανεί πως το έργο προχωρά, υπάρχει συμφωνία για παραχώρηση από το 90% των ιδιοκτητών των υπόλοιπων εκτάσεων της περιοχής στις Ξεροστέρνες, βόρεια από τις Μπουντούλες για να ολοκληρωθούν όλες οι παραχωρήσεις. Πρόκειται για εκτάσεις κυρίως ακαλλιέργητες, χωρίς θερμοκήπια ενώ υπάρχουν κάποια χωράφια με ελαιόδεντρα τα οποία δεν ποτίζονται από το  Φράγμα Μπραμιανών.

Αυτό ο κ. Γιακουμάκης εκτιμά πως θα γίνει μέσα στο 2017 και τότε θα ξεκινήσει η δημιουργία του Βιομηχανικού Πάρκου, χωρίς να μπορεί να δοθεί κάποιο ακριβές χρονοδιάγραμμα.

Σχολίασε το
Στην κορυφή