Ιεράπετρα

Γ. Αρακαδάκης: Το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας ενισχύεται – Πρώτη προτεραιότητα η Παθολογική


Τρεις μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου Ιεράπετρας, ο Γιώργος Αρακαδάκης μίλησε στο Ράδιο Λασίθι για το παρόν και το μέλλον του Νοσοκομείου το οποίο όπως είπε φαίνεται καλύτερο, με το Νοσοκομείο να βγαίνει ενισχυμένο από τις συγκυρίες.

Όπως ανέφερε ο κ. Αρακαδάκης,  προσωπική του προτεραιότητα είναι η ενίσχυση της Παθολογικής κλινικής η οποία είναι και το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο αυτή τη στιγμή. Μέχρι τώρα έχει γίνει μια μια προκήρυξη για μόνιμο Παθολόγο, για την οποία υπήρξε μόνο μια αίτηση από τον ήδη επικουρικό παθολόγο και απ’ ότι φαίνεται αυτός θα είναι ο επόμενος μόνιμος. Φαίνεται πως στην συγκεκριμένη ειδικότητα υπάρχει γενικότερο πρόβλημα αφού και σε άλλες περιοχές υπάρχει έλλειψη παθολόγων αφού εκείνοι προτιμούν να ιδιωτεύουν. Εφόσον αυτό προχωρήσει, απελευθερώνεται η θέση του επικουρικού, η οποία πληρώνεται από το Νοσοκομείο και υπάρχει ήδη προκήρυξη για την οποία υπάρχει σοβαρό ενδιαφέρον από γιατρό από την Αθήνα. Μαζί με την Δημοτική Αρχή είμαστε σε επικοινωνία με τον γιατρό και περιμένουμε να περάσει λίγος καιρός για να μας δώσει την οριστική του απάντηση, τόνισε ο κ. Αρακαδάκης.

Σκοπός είναι να υπάρξει μια ισορροπία ανάμεσα σε όλα τα Νοσοκομεία του Λασιθίου ώστε να μην υπερφορτώνονται κάποια. Με την έλευση του επικουρικού Παθολόγου η Παθολογική κλινική της Ιεράπετρας θα λειτουργεί 21-22 μέρες το μήνα και το πρόβλημα θα εξομαλυνθεί σε ένα βαθμό.

Σε ό,τι αφορά τους υπόλοιπους τομείς του Νοσοκομείου ο αναπληρωτής Διοικητής ανέφερε πως ελλείψεις υπάρχουν σε όλα τα πόστα, το Νοσοκομείο χρειάζεται ενίσχυση όμως οι συγκυρίες τελικά ευνοούν το Νοσοκομείο και σταδιακά αναβαθμίζεται.

Με τον διορισμό του μαιευτήρα, υπάρχει ανταπόκριση από τον κόσμο όμως ο κ. Αρακαδάκης τόνισε πως χρειάζεται ακόμα χρόνος για να μπορεί να πει κανείς η κλινική λειτουργεί κανονικά. Κάποια λίγα πράγματα γίνονται ήδη. Στα πλάνα της διοίκησης είναι στις επόμενες προκηρύξεις να υπάρχει μια θέση μαιευτήρα ή παιδιάτρου.

Μέχρι τώρα έχει ήδη διοριστεί μια νοσηλεύτρια και περιμένουμε μια επιμελήτρια β’ βιοπαθολόγο η΄οποία θα έρθει μέσα στο μήνα. Την Παρασκευή ήρθε ένας χειριστής ιατρικών συσκευών  και πιάνει δουλειά από Δευτέρα. Περιμένουμε ακόμα μια νοσηλεύτρια, μια διοικητική υπάλληλο, και για επικουρικό προσωπικό περιμένουμε άλλη μια νοσηλεύτρια και ένα χειριστή ιατρικών συσκευών. Όλα αυτά προχωράνε οι διαδικασίες βρίσκονται σε διαφορετικό σημείο ανά περίπτωση όμως όλοι αυτοί θα έρθουν άμεσα στο Νοσοκομείο Ιεράπετρας, ανέφερε ο κ. Αρακαδάκης.

Περιμένουμε ακόμα 4 γιατρούς μέχρι το τέλος της χρονιάς, χειρούργο, αναισθησιολόγο, καρδιολόγο, και βιοπαθολόγο. Οι φάκελοι βρίσκονται στις επιτροπές και μέχρι τέλος της χρονιάς θα έχουν έρθει.
Παράλληλα τρέχουν άλλες εννιά θέσεις (νοσηλευτή, πληροφορικής, λογιστή, μηχανολόγο ηλεκτρολόγο, ραδιολόγου, βοηθών ιατρικών εργαστηρίων και χειριστή ιατρικών συσκευών) τα πράγματα προχωράνε και σύντομα όλα αυτά τα άτομα θα έρθουν στον Νοσοκομείο τόνισε ο κ. Αρακαδάκης.

‘Σκεπτικό για να κλείσουν δομές υγείας, όπως το Νοσοκομείο της Ιεράπετρας δεν υπάρχει. Η ιδιαιτερότητα του Λασιθίου για μένα είναι πλεονέκτημα. Δεν υπάρχει κεντρικό Νοσοκομείο και τελικά όλες οι δομές ενισχύονται.’

Για την επόμενη χρονιά αναπληρωτής Διοικητής ανέφερε πως θα ζητηθεί αύξηση του προϋπολογισμού  μιας και οι ανάγκες θα είναι μεγαλύτερες με τη λειτουργία της Παθολογικής και πιθανόν της Γυναικολογικής.

Ο αναπληρωτής Διοικητής τόνισε την μεγάλη προσπάθεια και συνεισφορά που τόσα χρόνια γίνεται από το προσωπικό του Νοσοκομείου, ενώ ζήτησε και την επιείκια του κόσμου ειδικά για τον μοναδικό οφθαλμίατρο του Νοσοκομείου ο οποίος είναι και ο μόνος που κάνει εξειδικευμένες επεμβάσεις στο Νομό και υπάρχει μεγάλη ζήτηση και ραντεβού από παντού.

 

Τέλος ο κ. Αρακαδάκης με αφορμή την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας Ευγένιου τόνισε πως το δικό του αίτημα για μετονομασία του Νοσοκομείου Ιεράπετρας σε Νοσοκομείο Νότιας Κρήτης δεν είναι καθόλου άδικο δεδομένης της μεγάλης εμβέλειας την οποία καλύπτει.


Σχολίασε το
Στην κορυφή