Ιεράπετρα

Γιάννης κερνά, Γιάννης πίνει; Καταγγελία για ανάθεση έργου από την πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α στον πατέρα της


Μια υπόθεση απευθείας ανάθεσης έργου από την πρόεδρο της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α κ. Χατζημαρκάκη προς τον πατέρα της καταγγέλλει ο Απόστολος Σερεμέτης, ο οποίος μας στέλνει και το δημόσιο έγγραφο του εντάλματος πληρωμής. Πρόκειται για ένα ποσό κοντά στα 1.500 ευρώ και αφορά προμήθεια επίπλων.

Η κ. Χατζημαρκάκη μιλώντας  στο Ράδιο Λασίθι, υπερασπίστηκε την επιλογή της για την ανάθεση του έργου στον πατέρα της, τονίζοντας πως όλες οι διαδικασίες ήταν νόμιμες, ζητήθηκαν προσφορές από άλλους επαγγελματίες όμως κανείς δεν πρόσφερε τόσο χαμηλό τίμημα, και δεν θα ήταν σωστό να καταδικαστεί είτε εκείνη είτε ένας επαγγελματίας της πόλης επειδή έχουν συγγένεια.

Όπως ανάφερε το έργο αφορά την παράδοση 10 τραπεζιών στις δομές της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, όμως αυτό είναι το τυπικό μέρος, αφού στην πραγματικότητα αφορά μόνο την προμήθεια των υλικών, με την εργασία του πατέρα της να μην πληρώνεται αλλά και πως τελικά θα γίνουν περισσότερες εργασίες απ’ τα 10 τραπέζια.

Η πρόεδρος της ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α τόνισε πως είναι ντροπή για τον κ. Σερεμέτη να ασχολείται με τέτοια θέματα, αναφέροντας πως όσο είναι εκείνη πρόεδρος έχουν γίνει ανάλογες ξυλουργικές εργασίες, προμήθειες επίπλων, αλλαγές κουφωμάτων, πολλών χιλιάδων ευρώ, χωρίς ποτέ να έχει πάρει ο πατέρας της κάποια δουλειά. «Αν ήθελα να πλουτίσει η οικογένειά μου θα φαινόταν. Μάλλον κ. Σερεμέτης έχει άλλα πράγματα στο μυαλό από τις φορές που έπαιρνε εκείνος απευθείας αναθέσεις από τον Δήμο», τόνισε.

Απ’ την πλευρά του ο κ. Σερεμέτης ανέφερε πως δεν υπάρχει τίποτα για το οποίο θα πρέπει να ντρέπεται, τονίζοντας πως επιβεβαιώνεται ο τίτλος «Της απευθείας ανάθεσης το πλεονέκτημα» που χρησιμοποιεί στους συχνούς απολογισμούς των αναθέσεων που κάνει. Όπως είπε εκείνος όντως έπαιρνε έργα με απευθείας αναθέσεις όμως αυτές αφορούσαν έργα για τα οποία ήταν ο μοναδικός προμηθευτής και δεν υπήρχε άλλος τρόπος. «Πρέπει να καταλάβουν στο Δήμο ότι υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να δίνονται τα έργα, να γίνονται ανοιχτοί διαγωνισμοί, να ζητούνται  και να φαίνονται οι προσφορές που κάνει ο καθένας, όμως έτσι έχουν συνηθίσει για πολλά χρόνια στο Δήμο Ιεράπετρας. Δεν συμφωνώ ότι αυτό που έγινε είναι νόμιμο και ηθικό, όπως ανέφερε η κ. Χατζημαρκάκη», τόνισε.

Ακούστε όλα όσα ειπώθηκαν και δείτε το επίμαχο έγγραφο:


 

eggrafo

Σχολίασε το
Στην κορυφή