Κρήτη

H όψη της ξηρασίας από το χωριό Σφεντύλι που αντί να βουλιάζει αναδύθηκε στο φράγμα Αποσελέμη


Οι εικόνες από το βίντεο του Νίκου Σαράντου δείχνουν το χωριό Σφεντύλι, που είναι πλέον μέσα στο φράγμα του Αποσελέμη, αντί να βουλιάζει και να χάνεται στα νερά, να αναδύεται! Αυτό βεβαίως, και ανεξάρτητα από τις βροχοπτώσεις της Δευτέρας, δείχνει το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Κρήτη από την παρατεταμένη ανομβρία όλου του προηγούμενου διαστήματος.

Δείτε το βίντεο, που ανάρτησε χθες, και στη συνέχεια το σχόλιο του Ν. Σαράντου:

«Όχι μόνο δεν βουλιάζει, αλλά αναδύεται!!
Γεφύρι της Άρτας κοντεύει να γίνει το Σφεντύλι που πεισματικά αρνείται να μείνει στον βυθό της τεχνητής λίμνης του φράγματος του Αποσελέμη, μερικά χιλιόμετρα έξω από την Χερσόνησο Ηρακλείου.
Το χωριό βρίσκεται μέσα στα όρια της τεχνητής λίμνης και ο σχεδιασμός του φράγματος προβλέπει την ολοκληρωτική του κάλυψη από το νερό. Το 2015 είχε καλυφθεί το μεγαλύτερο μέρος του, αλλά σήμερα λόγω της παρατεταμένης ανομβρίας έχει »βγει »στην στεριά σχεδόν εξολοκλήρου.
Χαρακτηριστική είναι η εικόνα με το ψηλό κυπαρίσσι που έχει βγει εντελώς στην επιφάνεια, και τα σημάδια στα δέντρα και στα σπίτια, από την … υποβρύχια διαμονή τους.
Πέρα όμως από τον προβληματισμό για τις κλιματολογικές συνθήκες και την ανησυχία για το πολύτιμο πλέον νερό, το Σφεντύλι μας χαρίζει απλόχερα, για μία ακόμα φόρα, εντυπωσιακές εικόνες.»


 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή