Ιεράπετρα

Καλαντζάκης: Δεν υπάρχουν ούτε απαντήσεις, ούτε εγγυήσεις για την φιλοξενία προσφύγων στην Κρήτη

Στην χθεσινή συνεδρίαση της ΠΕΔ Κρήτης για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων στην Κρήτη συμμετείχε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας ο οποίος μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι τόνισε πως η διαχείριση που γίνεται από την πλευρά της κυβέρνησης συνεχίζει να είναι ανεπαρκής και να μην δίνονται οι αναγκαίες απαντήσεις στους Δημάρχους και εκτίμηση του είναι πως δύσκολα μπορεί να προχωρήσει το θέμα αυτή τη στιγμή.

Όπως είπε ο κ. Καλαντζάκης ο προβληματισμός μετά τη χθεσινή σύσκεψη είναι μεγάλος αφού η συζήτηση για το ίδιο θέμα γίνεται για 4η φορά στην ΠΕΔ χωρίς να υπάρχει πρόοδος και χωρίς να δίνονται οι αναγκαίες απαντήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης. Αυτό, όπως είπε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, τονίστηκε και από τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας ο οποίος ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση θα πρέπει να διευκρινίσει τις προθέσεις της για να μπορέσει να προχωρήσει η διαδικασία.

«Στην αρχή μίλαγαν για 2.000 πρόσφυγες, τώρα λένε για 3.000 αύριο μπορεί να πουν για 5 ή 10 χιλιάδες. Πως εγώ θα πείσω τους πολίτες της Ιεράπετρας να κοιμούνται ήσυχοι, όταν δεν μπορώ να ξέρω ακριβώς τι πρόκειται να γίνει;»

Άποψη του Δημάρχου Ιεράπετρας είναι πως η κυβέρνηση προσπαθεί να φέρει τους πρόσφυγες κρατώντας χαμηλούς τόνους και είναι φανερό, όπως είπε πως θέλει να μεταθέσει την ευθύνη της, στους Δήμους.

Ο κ. Καλαντζάκης πρόσθεσε πως ο Δήμος Ιεράπετρας έχει πάρει απόφαση πως θα έχει επικουρικό ρόλο στην περίπτωση που βρεθούν ιδιώτες να φιλοξενήσουν πρόσφυγες, πρέπει όμως η κυβέρνηση να φροντίσει για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους και την διασφάλιση της υγειονομικής τους περίθαλψης, θέματα στα οποία δεν δίνονται εγγυήσεις και έτσι δεν υπάρχει εμπιστοσύνη. «Εμείς ζητάμε μια υπεύθυνη πολιτική στάση από τον κ. Μουζάλα στα ερωτήματα που έχουμε. Αν άλλοι Δήμοι της Κρήτης μπορούν να μπουν σε μια τέτοια διαδικασία χωρίς εγγυήσεις ας το κάνουν. Η Ιεράπετρα αδυνατεί.»

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Δημάρχου Ιεράπετρας:

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή