Ιεράπετρα

Καλαντζάκης: Η κυβέρνηση να καταλάβει ότι θα βρίσκει την Ιεράπετρα διαρκώς μπροστά της-Αύριο είναι μόνο η αρχή


Η αυριανή κινητοποίηση είναι μόνο η αρχή των αντιδράσεων που θα συνεχιστούν επ’ αόριστον εφόσον δεν δοθούν λύσεις για την Ιεράπετρα, αναφέρει ο Δήμαρχος Ιεράπετρας μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι, καλώντας όλους τους δημότες να δώσουν το παρόν αύριο στις 10:00 έξω από το νέο Δημαρχείο για να ακουστεί η φωνή της πόλης.

Ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως ο λόγος που έφτασαν τα πράγματα ξανά σε αυτό το σημείο είναι γιατί υπάρχει μια κυβέρνηση που ενώ ξέρει με λεπτομέρειες την κατάσταση στην Ιεράπετρα, αδιαφορεί πλήρως. Ο Δήμος Ιεράπετρας κάνει διάλογο, ανέφερε, ενημερώνει για τα προβλήματα εδώ και δύο χρόνια τη νέα κυβέρνηση, όμως δεν υπάρχουν άλλες αντοχές.  Υπάρχει όμως αντοχή για αγώνα και αυτός ξεκινάει από αύριο, τόνισε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας, πως αν δεν υπάρξει κάποια αντίδραση οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν.

Σαν Δήμος Ιεράπετρας, δεν κινούμαστε αντιπολιτευτικά, έχουμε συνεργαστεί με όλες τις κυβερνήσεις και δεν μας ενδιαφέρει ποιος κάθεται στην καρέκλα. Θέλουμε λύσεις και να τηρηθούν οι υποσχέσεις που έχει λάβει  η Ιεράπετρα.

Επικριτικός και προς το πολιτικούς αντιπροσώπους του Νομού εμφανίστηκε ο κ. Καλαντζάκης αναφέροντας πως οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου  πρέπει να βοηθήσουν, να σταθούν στο πλάι της πόλης και να μην έρχονται μόνο για να ζητάνε την ψήφο των πολιτών.

Με τις αλλαγές στην Αστυνομία η Ιεράπετρα θα έχει την χειρότερη αστυνόμευση σε όλη την Ελλάδα

Σχετικά με τα προβλήματα που προκύπτουν με την αναδιάρθρωση των Αστυνομικών Τμημάτων ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως ενώ σήμερα το προσωπικό της Αστυνομίας δουλεύουν με φιλότιμο μέρα νύχτα η αστυνόμευση δεν επαρκεί για τις ανάγκες του Δήμου. Η Ιεράπετρα ανέφερε, βρίσκεται ήδη σε πολύ κακή κατάσταση με ένα αστυνομικό για 1.000 άτομα πληθυσμού, και την επόμενη μέρα εφαρμογής της αναδιάρθωσης η αστυνόμευση θα είναι στο χειρότερο επίπεδο της χώρας. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση αντί η κυβέρνηση να βοηθήσει, υποβαθμίζει και αποδυναμώνει περισσότερο τις υπηρεσίες.

Η ΔΕΗ έχει υποχρεώσεις και το κλείσιμο του γραφείου είναι απαράδεκτο

Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο του γραφείου της ΔΕΗ, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε πως είναι απαράδεκτο για μια επιχείρηση όπως η ΔΕΗ να παίρνει μια τέτοια απόφαση. Η απάντηση που έχει δοθεί είναι πως θα ανοίξουν ανταγωνιστικά γραφεία στην Ιεράπετρα όπως έγινε και με τον ΟΤΕ, όμως δεν υπάρχει περιθώριο για την Ιεράπετρα να περιμένει κάτι τέτοιο αφού η ταλαιπωρία θα είναι τεράστια, τόνισε ο κ. Καλαντζάκης, αναφέροντας πως ο Δήμος έχει συνεχή συνεργασία με τη ΔΕΗ, υπάρχουν υποχρεώσεις και πρέπει από την πλευρά τους να είναι συνεργάσιμοι για να μην υπάρχουν προβλήματα.

Ακούστε το ηχητικό απόσπασμα:


 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή