Ιεράπετρα

Kαλαντζάκης: Πρόβλημα για την Ιεράπετρα δεν αποτελούν οι πρόσφυγες, αλλά ο τρόπος διαχείρισης του προσφυγικού!


Διαφωνώντας με τα όσα αναφέρονται από τον  αν. Υπουργό, κ. Μουζάλα για το προσφυγικό, αλλά και με τους χειρισμούς που ακολουθήθηκαν από την ΠΕΔ Κρήτης, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης εξέφρασε την αντίθεσή του,  όχι τόσο για το θέμα της φιλοξενίας προσφύγων, κάτι που άλλωστε πολλές φορές μέχρι σήμερα η Ιεράπετρα έκανε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο,  αλλά κυρίως για τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και τον επιφανειακό σχεδιασμό.

Όπως ο ίδιος αναφέρει σε δηλώσεις του «Δεν μπορεί το Υπουργείο να ξεφορτώνει στις  τοπικές κοινωνίες που σήμερα μαστίζονται από μεγάλα προβλήματα  υποστελέχωσης βασικών δομών και υπηρεσιών, τη διαχείριση τέτοιων ζητημάτων, τη στιγμή μάλιστα που δεν επιδίωξε την επικοινωνία μαζί τους.

Η βούληση των τοπικών κοινωνιών εκφράζεται από τα Δημοτικά τους Συμβούλια και είναι απαράδεκτο σε μια εποχή δημοκρατίας και ελεύθερης έκφρασης, να αγνοούνται οι αποφάσεις τους αλλά και η πορεία που πρέπει να ακολουθείται γι΄αυτές, από τα ίδια μάλιστα τα όργανα της Αυτοδιοίκησης, όπως στην προκειμένη περίπτωση την ΠΕΔ.

Σε καμία περίπτωση, η αντίδρασή μας, δεν έχει να κάνει με τους ανθρώπους, θύματα ενός καταστροφικού πολέμου. Η Ιεράπετρα έχει αποδείξει πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι είναι κοιτίδα εθελοντισμού, αλληλεγγύης και προσφοράς. Δεν θα δεχτούμε όμως η δύναμη των ανθρώπων της και η αμέριστη διάθεσή τους για φιλοξενία και υποστήριξη του συνανθρώπου που έχει ανάγκη, να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από μια κρατική πολιτική που συνηθίζει να ξεχνάει την Ιεράπετρα σε ότι αφορά τις Υπηρεσίες της, το οδικό δίκτυο, το Νοσοκομείο, την Αστυνομία, το ΤΕΙ και πολλές ακόμα βασικές υποδομές.

Δεν  υποχρεούμαστε να συμφωνήσουμε και να αποδεχτούμε ένα κενό σχεδιασμό επί χάρτου, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχουμε καμία επίσημη και ουσιαστική ενημέρωση για τι προβλέπεται σε αυτόν.

Θεωρώ απαράδεκτο για μια ακόμη φορά να καλούνται οι δήμοι με όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν να δώσουν λύση σε μείζονα εθνικά και ευρωπαϊκά, όπως το προσφυγικό, θέματα, τη στιγμή που τα αρμόδια Υπουργεία αδυνατούν ή και αδιαφορούν να ανταπεξέλθουν σ΄αυτό.

Κατά συνέπεια πρόβλημα για την Ιεράπετρα δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση οι πρόσφυγες, αλλά ο τρόπος που τα αρμόδια όργανα επιλέγουν να διαχειριστούν το προσφυγικό! καταλήγει στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης.


Σχολίασε το
Στην κορυφή