Ιεράπετρα

Kαλαντζάκης: Τα έργα στο κέντρο θα τελειώσουν στην ώρα τους


Για τα έργα στο κέντρο της πόλης, τις εξελίξεις που φέρνει ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης και όλα τα τρέχοντα θέματα του Δήμου μίλησε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο Ράδιο Λασίθι.

Η ανάπλαση που γίνεται στην οδό Κοθρή έχει ξεκινήσει και ήδη το ενδιαφέρον αλλά και η ανησυχία, όπως την καταγράφουμε από πολλά μηνύματα και ερωτήσεις για την ολοκλήρωση των εργασιών είναι μεγάλη.

Ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας αφού υπάρχει σαφής προγραμματισμός για να μην υπάρξουν προβλήματα αλλά και πιέσεις προς τον εργολάβο να φέρει περισσότερο προσωπικό. Η ανάπλαση θα έχει ολοκληρωθεί πριν τα Χριστούγεννα, ενώ σε περίπτωση που μείνει ένα κομμάτι 10%-20% για μετά, αυτό δεν θα επηρεάζει τη λειτουργία του κέντρου και των καταστημάτων. Παράπονα που γίνονται σχετικά με την κοπή των δέντρων που δεν έχει ξεκινήσει, τις πλάκες για τις οποίες έγινε η πρόσφατη παραγγελία αλλά και με παράλληλες εργασίες που θα κάνει ο Δήμος, είναι όλα εντός πλάνου και δεν θα καθυστερήσουν την παράδοση, τόνισε ο Δήμαρχος.

Ο κ. Καλαντζάκης, τόνισε πως έργα γίνονται και σε άλλα σημεία του Δήμου και όχι μόνο στο κέντρο, γίνονται οι αναπλάσεις στις παιδικές χαρές, τρέχει ο διαγωνισμός για τον φωτισμό, ξεκινάνε εργασίες στο Μύρτος για να λυθεί το θέμα με δεξαμενή που ξεχειλίζει κ.α.

Σε ό,τι αφορά στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης και το κατά πόσο επηρεάζει θέματα της πόλης, ο κ. Καλαντζάκης είπε πως τα αιτήματα της πόλης είναι γνωστά αλλά θα υπάρξουν και νέες επαφές για να ενημερωθούν τα νέα πρόσωπα. Συγκεκριμένα, για το ΤΕΙ για το οποίο υπήρχαν θετικές εξελίξεις ο κ. Καλαντζάκης ανέφερε πως θεωρεί ό,τι δεν θα αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό του Υπουργείου, όμως ο κ. Ζουράρης που παίρνει τη θέση της κ. Αναγνωστοπούλου θα ενημερωθεί εκ νέου.

Το μεγάλο πρόβλημα της Ιεράπετρας, αφορά στα αρδευτικά έργα που πρέπει να γίνουν ώστε να μπαίνουν μεγαλύτερες ποσότητες νερού στο φράγμα. Χωρίς αυτά, η Ιεράπετρα θα γίνει πόλη-φάντασμα και φέτος είναι η τελευταία ευκαιρία για τα θερμοκήπια, τόνισε χαρακτηριστικά.

Υπάρχει απαίτηση να γίνει ένταξη αρδευτικών στο νέο ΕΣΠΑ και αυτό είναι ένα θέμα που πρέπει να πάρει στα σοβαρά η κυβέρνηση και για το οποίο ασκούνται πιέσεις. Για το φράγμα του Αι Γιάννη υπάρχει υπερώριμη μελέτη, η οποία βρίσκεται στο γραφείο του Υπουργού και περιμένει μια υπογραφή για να προχωρήσει η χρηματοδότηση.

Για την αντιμετώπιση και τη συνεργασία που έχει ο ίδιος με τον κυβερνητικό βουλευτή αλλά και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, έχουν ακουστεί πολλά το τελευταίο διάστημα και ο κ. Καλαντζάκης τόνισε πως συνεργασία υπάρχει και όλοι είναι γνώστες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος. Ειδικά για τον κ. Δραγασάκη τόνισε πως, υπάρχει πλήθος επαφών για τις οποίες δεν μπορούν να ειπωθούν πολλά δημόσια, όμως ο ίδιος βεβαιώνει πως υπάρχει ενδιαφέρον και πρόθεση να στηριχθεί η περιοχή.

Η αποκατάσταση και οι αποζημιώσεις των πυροπλήκτων στις περιοχές του Μύρτους και της Ανατολής ήταν άλλο θέμα που τέθηκε στη συζήτηση μετά και το χθεσινό ρεπορτάζ, με τον κ. Καλαντζάκη να αναφέρει πως όλα όσα ήταν δυνατό να γίνουν έχουν γίνει τόσο από το Δήμο αλλά και από την Περιφέρεια Κρήτης. Βούληση από την κυβέρνηση για να δοθούν αποζημιώσεις δεν υπάρχει, κάλεσε όμως όλους τους φορείς να συνεννοηθούν εκ νέου και να προγραμματίσουν από κοινού νέο κύκλο επισκέψεων στην Αθήνα για να τεθεί ξανά το θέμα.

Ακούστε αναλυτικά αυτά και αρκετά άλλα που ειπώθηκαν:


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή