Κρήτη

Kινητοποιήσεις στην Κρήτη για κομμένο ρεύμα σε αγρότες


Σε κινητοποίηση προχωρούν αγρότες από την Κρήτη μετά τις διακοπές ρεύματος που παρατηρήθηκαν το τελευταίο διάστημα. Οι αγροτικοί σύλλογοι Αστερουσίων, Ηρακλείου, Αρχανών, προσωρινή διοικούσα επιτροπή αγροτικού συλλόγου Καζαντζάκη και η επιτροπή αγώνα αγροτών Αρκαλοχωρίου καλούν σε συλλαλητήριο που θα γίνει την Πέμπτη 29-09 στο Τσαλικάκι στις 11 το πρωί.

Διαβάστε το κάλεσμα:

«Το προηγούμενο διάστημα, η ΔΕΗ προχωρούσε απροκάλυπτα σε διακοπές ρεύματος σε λαϊκά νοικοκυριά στην ύπαιθρο του νομού, αφήνοντας δεκάδες σπίτια αγροτών, αλλά και εργαζομένων, ανέργων, συνταξιούχων, επαγγελματιών χωρίς φως, τηλέφωνο ψυγείο, εν έτη 2016! Σα να μη φτάνει η καταστροφή στις καλλιέργειές μας, με ούτε φράγκο αποζημίωση, το τεράστιο κόστος παραγωγής που είναι θηλιά στο λαιμό του μικροκαλλιεργητή, τα χαράτσια, οι αυξήσεις εισφορών στον ΟΓΑ που η κυβέρνηση βιάζεται να εφαρμόσει.

Παρά τις διακηρύξεις της Διοίκησης της ΔΕΗ και της κυβέρνησης για τον «ευνοϊκό» διακανονισμό των οφειλών σε 36 δόσεις κλπ, η πραγματικότητα είναι άλλη:
εξαιρούνται από αυτόν εκατοντάδες νοικοκυριά που με την παρέμβαση των λαϊκών επιτροπών και των ταξικών σωματείων αποτράπηκε η διακοπή ρεύματος λόγω αδυναμίας πληρωμής!
όσοι δεν έχουν χρήματα να ενταχτούν στη ρύθμιση και τους κόβει η ΔΕΗ το ρεύμα ως τις 30/9, τότε είναι υποχρεωμένοι να καταβάλλουν το 30% της οφειλής εφάπαξ και το υπόλοιπο σε 8 δόσεις, δηλαδή καταδικάζονται να μείνουν για πάντα χωρίς ρεύμα!
όσοι επιδιώξουν να μπουν σε ρύθμιση μετά τον Οκτώβρη απλά θα διαπιστώσουν ότι αργά ή γρήγορα θα βρεθούν ξανά χωρίς ρεύμα, με τους όρους που τους περιμένουν!
ενώ όσοι ενταχτούν στη ρύθμιση ως τις 30/9, ήδη ζουν με την αγωνία της πρώτης δόσης που θα έρθει μαζί με τον πρώτο λογαριασμό!

Το ρεύμα είναι κοινωνικό αγαθό! Δε μπορεί την ίδια ώρα που η κυβέρνηση κόβει το ρεύμα σε λαϊκά νοικοκυριά που δε πληρώνουν τη ΔΕΗ κάτω από το βάρος των χρεών για να ζήσουν οι οικογένειες με τις υποχρεώσεις τους, να χαρίζει φθηνό ρεύμα στους βιομήχανους!

Δεν αντέχουμε άλλο – η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο – δε μπορούμε να ανταπεξέλθουμε σε βασικές ανάγκες των οικογενειών μας! Εμείς οι φτωχοί αγρότες δεν είμαστε μπαταχτσήδες, παλεύουμε καθημερινά με κόπο και ιδρώτα να παράγουμε για να μπορούμε να ζήσουμε.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ:
Καμία διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος στα λαϊκά σπίτια. Απαγόρευση της διακοπής της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος στους φτωχούς αγρότες (γεωτρήσεις, πηγάδια, άλλες εγκαταστάσεις) και αυταπασχολούμενους επαγγελματίες.

Επανασύνδεση της παροχής στις λαϊκές οικογένειες που δεν μπορούν να πληρώσουν

Διεύρυνση του μέτρου του κοινωνικού τιμολογίου στην κάλυψη των αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Να μπουν στη ρύθμιση των 36 δόσεων όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να αυξηθούν οι δόσεις και να κουρευτούν «φουσκωμένα» τιμολόγια πολύτεκνων, ανέργων και ευπαθών ομάδων.

Δραστική μείωση των τιμολογίων της ΔΕΗ. Να καταργηθούν όλοι οι φόροι στα τιμολόγια.»


Σχολίασε το
Στην κορυφή