Ιεράπετρα

Κόντρα για τα ποσά και τα έργα που γίνονται στα χωριά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας


Mεγάλη αντιπαράθεση για τα ποσά και τα έργα που θα γίνουν στα χωριά του Δήμου Ιεράπετρας έγινε στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο με αφορμή τα πολλά παράπονα από τον πρόεδρο του Μύρτους κ. Παντελάκη.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Λασίθι ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Μύρτους η χθεσινή αντιπαράθεση προκύπτει από τα ελάχιστα ποσά και τα μηδενικά έργα που προβλέπονται για το Μύρτος και τα υπόλοιπα χωριά. Στο τεχνικό πρόγραμμα, ανέφερε, πως για το 2017 δεν προβλέπεται τίποτα απολύτως για χωριά και για αυτό υπήρξε η δική του αντίδραση. Στις απαντήσεις του ο Δήμαρχος προσπάθησε να εξωραΐσει τα πράγματα. Αντιλαμβάνομαι τις δυσκολίες και τις ελλείψεις προσωπικού αλλά τα χρήματα που δίνουν δεν φτάνουν. Εκπροσωπώ ένα αναπτυξιακό χωριό και τα χρήματα που δίνονται είναι μηδενικά μπροστά στις ανάγκες. Η προηγούμενη Δημοτική Αρχή με τα ίδια ποσά που διαχειρίζεται και τώρα ο Δήμος κατάφερνε για διάφορους λόγους περισσότερα για τα χωριά, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Απ’ την πλευρά του Δήμου ο αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Λουτσέτης, τόνισε πως το τεχνικό πρόγραμμα καταρτίστηκε για τυπικούς λόγους προκειμένου να είναι ο Δήμος συνεπής στις υποχρεώσεις του και για αυτό δεν γίνεται καμία αναφορά στα έργα σε κανένα χωριό. Όπως είπε από τις 400.000 που διαχειρίζεται ο Δήμος μέσω της ΣΑΤΑ, μετά την πληρωμή τοκοχρεολυσίων μένουν 280.000 και μαζί με κάποια ποσά που θα προστεθούν από εκπτώσεις άλλων έργων, από κει θα γίνουν τα όποια έργα στα χωριά.

O αρμόδιος αντιδήμαρχος τοπικών κοινοτήτων Ανδρέας Παπαδοπετράκης μιλώντας επίσης στην Πρωινή Ζώνη και την Κατερίνα Μαρκάκη, τόνισε πως σε όλα τα χωριά γίνονται παρεμβάσεις που βελτιώνουν την καθημερινότητα όμως οι δυνατότητες για επιπλέον χρηματοδότηση και έργα είναι περιορισμένη. Για το Μύρτος συγκεκριμένα ανέφερε πως στα πλάνα της Δημοτικής αρχής είναι να γίνουν δύο τεχνικά έργα στο χωριό.


Σχολίασε το
Στην κορυφή