Ελλάδα

Λιτανεία από την Μητρόπολη στην Κάλυμνο για να βρέξει


Λιτανεία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στην Κάλυμνο για να σταματήσει η παρατεταμένη ανομβρία. Σύμφωνα με το dimokratiki.gr: ο Μητροπολίτης Καλύμνου, Λέρου και Αστυπαλαίας κ.κ Παΐσιος, κλήρος και λαός, μέσα στον ιερό ναό του Οσίου Σάββα του εν Καλύμνω, έψαλλαν τροπάρια και διάβασαν ευχές.

 Στη συνέχεια όλοι, μαζί με τη λάρνακα του οσίου Σάββα, εν πομπή, κατευθύνθηκαν στον Άγιο Πέτρο όπου τελέστηκε δέηση.  Η πομπή επέστρεψε πίσω ψάλλοντας τροπάρια, σχετικούς ύμνους και ευχές, ώστε στη συνέχεια να υπάρξουν πολλές βροχές και να καρποφορήσει η γη.

 Σύμφωνα με την  ανακοίνωση της Μητρόπολης:

 «Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως ανακοινούται ότι, την Κυριακήν 27 Νοεμβρίου ο Μητροπολίτης μας θα λειτουργήσει στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων και όπου περί την 11η πρωινή θα γίνει λιτάνευση της θαυματουργού εικόνος του Αγίου Σάββα προς το ναΰδριο του Αγίου Πέτρου και κάτω από το Σταυρό θα γίνει δέηση, όπως Κύριος ο Θεός δια πρεσβειών του Αγίου μας, της Υπεραγίας Θεοτόκου μας, δωρίσει στη γη όμβρους ειρηνικούς. Η συμμετοχή του λαού θα εισακουστεί από τον Ύψιστο».


Σχολίασε το
Στην κορυφή