Ιεράπετρα

Μ. Μαχαιράς: Επικοινωνιακή απάτη το πλεόνασμα του Δήμου Ιεράπετρας – Του χρόνου θα φανεί ως έλλειμμα

Την αντίδραση του Δημοτικού Συμβούλου και επικεφαλής των Πολιτών Εν Δράσει, Μιχάλη Μαχαιρά, έφερε η ανακοίνωση του Δήμου Ιεράπετρας που μιλά για βελτίωση των οικονομικών στοιχείων στο Δήμο και για πλεονασματικό ισολογισμό. Όπως γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook, «πρόκειται περί απάτης», ενώ του χρόνου το φετινό πλεόνασμα θα εμφανιστεί ως έλλειμα αφού για πρώτη φορά καταγράφονται εισπράξεις του 2016 ως έσοδα στον ισολογισμό του 2015.

Ταυτόχρονα σε άλλο σχόλιο του καλεί τις τοπικές κοινότητες να απαιτήσουν απαιτήσουν χρηματοδότηση των έργων που έχουν ανάγκη. «Πχ στο Καβούσι πίνουν υφάλμυρο νερό», αναφέρει. «Τώρα ο Δήμος με τα 500.000 € «πλεόνασμα» που εμφάνισε ως δια μαγείας, φαντάζομαι ότι είναι πλέον σε θέση να χρηματοδοτήσει τις απαραίτητες γεωτρήσεις..»

Διαβάστε την ανάρτηση και τα σχόλια που ακολούθησαν:

«Πρόκειται περί απάτης. Το πλεόνασμα οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των εσόδων για το ’15 σε σύγκριση με τα προηγούμενα έτη. Για πρώτη φορά καταγράφονται εισπράξεις που έγιναν κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους σαν έσοδα στον ισολογισμό του ’15.

ΤΟ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΟ.

Στον ισολογισμό του ’16 αυτό θα φανεί ξεκάθαρα καθώς θα εμφανίζει ως έλλειμμα το πλεόνασμα του ’15.

Ντρέπομαι πραγματικά για τις αλχημείες και την απόπειρα δημιουργίας εντυπώσεων χωρίς καμία απολύτως βάση.»

machairas-anartisi

Σχολίασε το
Στην κορυφή