Ιεράπετρα

Μεγάλο ενδιαφέρον και συμμετοχές στο 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας που συνεχίζεται με επιτυχία


Με μεγάλη επιτυχία συνεχίζεται το 6ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας, ένα σημαντικό καλλιτεχνικό-πολιτιστικό γεγονός για την Κρήτη και την Ελλάδα που συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης-Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου, το δήμο Ιεράπετρας, την Ένωση Ξενοδόχων Ιεράπετρας-Ν.Α. Κρήτης, με την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με τους οργανωτές κάθε βράδυ σημειώνεται κοσμοσυρροή στο θέατρο «Μελίνα Μερκούρη» της Ιεράπετρας από το θεατρόφιλο κοινό. Το Φεστιβάλ ξεκίνησε το Σάββατο 15 Οκτωβρίου με  Θεατρικές ομάδες εντός και εκτός συνόρων, από τις Βρυξέλες, τη Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Κόρινθο, το Αγρίνιο, το Λαύριο, τον δήμο Μοσχάτου-Ταύρου, συναντώνται στην Ιεράπετρα  συμμετέχοντας στο διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Η πόλη του Λασιθίου προσφέρει απλόχερα την φιλοξενία της σε όλες τις θεατρικές ομάδες, στην κριτική επιτροπή του Φεστιβάλ που ολοκληρώνεται αύριο Σάββατο στις 8 μ.μ. όπου προβλέπονται απονομές βραβείων-τελετή λήξης.

Η Κριτική επιτροπή  του Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας αποτελείται από καταξιωμένα πρόσωπα στον χώρο του πολιτισμού και συγκεκριμένα: Κώστας Γεωργουσόπουλος λογοτέχνης-κριτικός θεάτρου, Λάκης Κομνηνός ηθοποιός, Ελένη Χαβιαρά θεατρικός συγγραφέας, Έρση Βασιλικιώτη σκηνοθέτης, Νίκος Βερλέκης ηθοποιός. «Είναι πολύ επιτυχημένη συνδιοργάνωση όπου η Ιεράπετρα, η Κρήτη, φορείς και πολίτες προσφέρουν την στήριξη και την φιλοξενία τους. Όλοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την μαγεία του ερασιτεχνικού θεάτρου, και το θεατρόφιλο κοινό τιμά ήδη από την πρώτη ημέρα με μαζική προσέλευση τους συντελεστές των ερασιτεχνικών ομάδων, που με περισσή αγάπη και μεράκι προσφέρουν έργο αξιόλογο και καλλιτεχνικά άρτιο» δήλωσε Αντιπρόεδρος της ΚΟΙΝ.ΠΟΛΙΤΙ.Α δήμου Ιεράπετρας Μανόλης Γεωργαλάκης.

4-6

Στις εκδηλώσεις προηγήθηκαν προφεστιβαλικές εκδηλώσεις ενώ το πλήρες πρόγραμμα που ακολουθήθηκε ήταν:

Σάββατο 15 Οκτωβρίου

ΑΝΤΙΓΟΝΗ του Ζαν Ανούιγ    –   NόtaThéatrᾶle , Βρυξέλες                

Κυριακή 16 Οκτωβρίου

ΕΧΘΡΟΙ ΕΞ ΑΙΜΑΤΟΣ του Αρκά   –

Θεατρική ομάδα Δήμου Παύλου   Μελά ,                                          

Θεσσαλονίκη

Δευτέρα 17 Οκτωβρίου

ΑΓΡΥΠΝΟ ΚΩΜΑ της Γιούλης Αποκατανίδου    –                               

Μικροί Ήρωες,   Καβάλα

Τρίτη  18 Οκτωβρίου

ΟΙ ΣΙΔΕΡΑΔΕΣ  του Μίλος Νίκολιτς   –                                                   

 Θέατρο Περιγιαλίου,  Κόρινθος

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου

ΨΕΜΑ ΣΤΟ ΨΕΜΑ του AnthonyNeilson      –                                          

Θέατρο Police,   Αγρίνιο

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου

8   ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ του Ρομπέρ Τομά    –                             

Θεατρική Ομάδα «ΕΞΟΡΥΞΗ» , Λαύριο                                                                                              

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου

ΦΤΥΣΤΟΣ Ο ΜΑΚΑΡΙΤΗΣ της Πέννυ Φυλακτάκη      –                     

  Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Ταύρου-Μοσχάτου «εν δράσει»

Σάββατο 22 Οκτωβρίου  – Τελετή Λήξης-Απονομές Βραβείων     


 

Σχολίασε το
Στην κορυφή