Ιεράπετρα

Μελέτη για την τουριστική προβολή του Δήμου Ιεράπετρας ετοιμάζει η Επιτροπή Τουρισμού

Μια ολοκληρωμένη και οργανωμένη μελέτη για την ανάδειξη και προώθηση όλων των περιοχών του Δήμου Ιεράπετρας προετοιμάζεται από την Επιτροπή Τουρισμού  όπως αποκάλυψε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι με αφορμή την έναρξη του Φεστιβάλ Τουρισμού, η πρόεδρος της επιτροπής, Μαρία Ρουμελιωτάκη.

Η κ.Ρουμελιωτάκη ανέφερε πως η προετοιμασία έχει ξεκινήσει και βρίσκεται σε αρχικό στάδιο, ο Δήμαρχος είναι ενήμερος και σύμφωνος, και αυτό το διάστημα αναζητούνται οι κατάλληλοι και εξειδικευμένοι άνθρωποι για να προχωρήσει η διαδικασία . Πρόθεση της επιτροπής είναι η μελέτη να έχει ολοκληρωθεί του χρόνου και να αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018.

Όπως τόνισε η κ.Ρουμελιωτάκη ο Δήμος Ιεράπετρας έχει πολλά να προσφέρει σε όλα τα σημεία του και πρέπει απ’ την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης να υπάρξει μεγαλύτερη προσπάθεια, και να προκαλέσει τους επισκέπτες να έρθουν στην περιοχή. αφού όπως είπε ένα φυλλάδιο και ένα βίντεο δεν αρκούν. Όλα όσα έχει να προσφέρει και να παρουσιάσει η Ιεράπετρα θα πρέπει να οργανωθούν και να παρουσιαστούν κατάλληλα, ενώ στις προθέσεις της επιτροπής είναι ανάμεσα στα άλλα και η αναβάθμιση της εισόδου στον Δήμο από τα Γουρνιά και την Παχειά Άμμο.

Σε ό,τι αφορά την φετινή τουριστική σεζόν, η κ.Ρουμελιωτάκη χαρακτήρισε γενικά θετικό το αποτέλεσμα στις αφίξεις, παρά τις μειωμένες επισκέψεις που παρουσιάστηκαν τον Μάιο και Ιούνιο κυρίως στον Μακρύ Γιαλό, με το πρόβλημα να εντοπίζεται περισσότερο στην μειωμένη κατανάλωση των ελλήνων και ξένων επισκεπτών που έρχονται στις περιοχές του Δήμου.

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή