Ιεράπετρα

To μήνυμα του Δημάρχου Ιεράπετρας για την Εθνική Επέτειο της 28η Οκτωβρίου 1940


Η 28η Οκτωβρίου του 1940 αποτελεί σταθμό στην πορεία του έθνους μας και ημέρα μνήμης και τιμής για τον απανταχού ελληνισμό. Ο Έλληνας του ’40 με αυταπάρνηση και αυτοθυσία δήλωσε παρών στην ιστορική του κληρονομιά, αγωνιζόμενος με συνέπεια για τη συνέχεια του έθνους του.  

Εβδομήντα έξι χρόνια μετά, το παράδειγμα του ’40 εξακολουθεί να μας κάνει υπερήφανους. Η συλλογικότητα, η ανιδιοτέλεια, η φιλοπατρία που επέδειξαν οι Έλληνες κέρδισαν τη βία, την αδικία, τον παραλογισμό, τις εκτελέσεις και τις καταστροφές των εχθρών.

Σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης, τα διδάγματα των μαχητών του ’40 ας αποτελέσουν για όλους μας λαμπρά παραδείγματα μεγαλειώδους αντίστασης για τη διαφύλαξη της σημαντικότερης αξίας κάθε λαού, της Ελευθερίας του Έθνους.

Το αδιαπραγμάτευτο της Λευτεριάς και η κατίσχυση των ψυχικών και ηθικών δυνάμεων έναντι των φυσικών, αξίες της κλασικής μας αρχαιότητας και του ένδοξου ιστορικού μας παρελθόντος, ας αποτελέσουν για όλους μας σήμερα πολύτιμα διδάγματα για διεκδικήσουμε  με σύνεση, σκέψη και πρόγραμμα το πέρασμα σε ένα αύριο αρχών και αξιών.

Ο Δήμαρχος Ιεράπετρας
Θεοδόσιος Καλαντζάκης


Σχολίασε το
Στην κορυφή