Ιεράπετρα

Με όλες τις τιμές η ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας


Με όλες τις τιμές αναμένεται να γίνει η υποδοχή και ενθρόνιση του Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας κ.κ. Κυρίλλου στην Ιεράπετρα.

Σε χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου έγινε όπως προβλέπεται η ανακήρυξη του Μητροπολίτη σε Επίτιμο Δημότη της Ιεράπετρας, ενώ αποφασίστηκε να γίνει και ένα δώρο με κόστος έως 1.000 ευρώ. Όπως λέει ο αντιδήμαρχος κ. Φραγκούλης το δώρο θα αγοραστεί σε συνεννόηση με την Μητρόπολη ώστε να είναι κάτι που θα μείνει, και θα αποφασιστεί τις επόμενες μέρες αν θα είναι ένας σταυρός, μια καλή εικόνα, ένα εγκόλπιο, μια επισκοπική μήτρα ή κάτι άλλο.

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι, στη συμβολή των οδών Μελετίου Μεταξάκη και Κοθρή, έξω από το ανοιχτό γυμναστήριο της Ιεράπετρας, θα γίνει η υποδοχή του κ.κ. Κυρίλλου. Εκεί θα στηθεί μια εξέδρα και θα βρίσκονται οι Δήμαρχοι Ιεράπετρας και Σητείας και οι Ιεράρχες της Κρήτης. Θα γίνουν σύντομοι εκατέρωθεν χαιρετισμοί και στη συνεχεία με τα πόδια μαζί με όλο τον κόσμο που θα βρεθεί εκεί, θα γίνει η μετάβαση στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Φωτεινής όπου θα γίνει η τελετή της ενθρόνισης, σε μια διαδικασία που συνολικά υπολογίζεται πως θα διαρκέσει 2 με 2,5 ώρες.


Σχολίασε το
Στην κορυφή