Ιεράπετρα

Π. Πετράκη: Πρώιμη η μελέτη για το Νότιο Άξονα, όταν υποβληθούν προτάσεις θα γίνουν όλες οι διαβουλεύσεις


 

Πολύ νωρίς για οποιαδήποτε συζήτηση επί της ουσίας σχετικά με τη χάραξη του Νότιου Άξονα και για το κομμάτι Ιεράπετρας – Άγιοι Δέκα, του οποίου οι μετρήσεις που έχουν γίνει έχουν προκαλέσει ανησυχία στον αγροτικό κόσμο της Ιεράπετρας, είναι το συμπέρασμα από τη πρόσφατη σύσκεψη που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Λασιθίου για θέματα αρμοδιότητας του ΟΑΚ, σύμφωνα με την αντιπεριφερειάρχη κ. Πελαγία Πετράκη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι το νότιο κομμάτι ήταν ένα απ’ τα θέματα που συζητήθηκαν, εκ μέρους του Δήμου Ιεράπετρας ακούστηκαν κάποιοι προβληματισμοί και δόθηκαν οι αναγκαίες απαντήσεις, όμως οι μελετητές δεν είναι ακόμα έτοιμοι για να καταθέσουν τις πρώτες τους προτάσεις και έτσι οι συζητήσεις είναι ακόμα πολύ πρώιμες. Η κ. Πετράκη τόνισε ότι όπως έχει γίνει και στο παρελθόν όταν υπάρξουν οι προτάσεις, τότε θα ξεκινήσουν όλες οι αναγκαίες διαβουλεύσεις με όλους τους εμπλεκόμενους και ενδιαφερόμενους, θα ακουστούν όλες οι απόψεις πριν προχωρήσει η οποιαδήποτε οριστική μελέτη.

Για την ώρα το έργο που συμφωνήθηκε πως  είναι πρώτης προτεραιότητας για το Λασίθι είναι το κομμάτι Καλό Χωρίο μέχρι τη Γέφυρα Φρουζή.

Σε ό,τι αφορά το ρέμα Διαβατών στη Γρα Λυγιά η κ. Πετράκη τόνισε πως η σχετική μελέτη έχει παγώσει από την αποκεντρωμένη Διοίκηση ζητώντας αυστηρότερους περιβαλλοντικούς όρους, και έτσι πρέπει να γίνει μια μικρότερη συμπληρωματική μελέτη από την Περιφέρεια Κρήτης για να προχωρήσει το έργο.


Σχολίασε το
Στην κορυφή