Λασίθι

Π. Πετράκη: Τίποτα δεν είναι οριστικό για τον Νότιο Οδικό Άξονα – Την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα

Υπάρχει ανησυχία αλλά τίποτα δεν είναι ακόμα οριστικό για τα έργα που προβλέπεται να γίνουν στον Νότιο Οδικό Άξονα που θα περνά από παραγωγικές περιοχές της Ιεράπετρας ανέφερε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι η αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου Πελαγία Πετράκη.

Όπως ανέφερε την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα στις 27 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί συνάντηση με τον Οργανισμό Ανάπτυξης Κρήτης, και εκεί οι μηχανικοί θα δώσουν μια ξεκάθαρη εικόνα για το σημείο που βρίσκεται η μελέτη και τις τροποποιήσεις που μπορεί να γίνουν.

Η κ. Πετράκη εξέφρασε και τη δική της ανησυχία για το γεγονός ότι το έργο περνά μέσα από αγροτικές και παραγωγικές περιοχές της Ιεράπετρας, όμως τόνισε πως η ωριμότητα του έργου δεν είναι μεγάλη τίποτα ακόμα δεν είναι οριστικό, και πως μελέτες και μετρήσεις είναι φυσιολογικό να γίνονται.

Συμβιβαστική πρόταση για την αποκατάσταση στη Σητεία

Για την χθεσινή συνάντηση και τη λύση που βρέθηκε μεταξύ Περιφέρειας – Δήμου Σητείας για την αποκατάσταση του παραλιακού οδικού δικτύου η κ. Πετράκη ανέφερε πως στη χθεσινή συνάντηση λύθηκαν όλες οι απορίες  και δεν υπήρξαν γκρίζες ζώνες. Τόνισε πως έπρεπε γρήγορα να δοθεί μια λύση για να επανέλθει στην κυκλοφορία ο δρόμος και λόγω της πολύ μεγάλης αδειοδοτικής διαδικασίας η περιοχή έχει κηρυχθεί από την Περιφέρεια σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να ολοκληρωθεί γρηγορότερα η δημοπράτηση του έργου. Πλέον προστίθεται ένα πρόσθετο έργο ρίψης άμμου πάνω από την λιθοριππή. Δέσμευση της Περιφέρειας είναι να υπάρχει η δυνατόν λιγότερη οπτική ρύπανση ενώ θα προχωρήσει και μελέτη για την συνολική ανάπλαση του σημείο. Όπως ανέφερε η κ. Πετράκη το έργο έχει προϋπολογισμό 246.000 ευρώ, όμως για πρόσθετη ρίψη άμμου δεν μπορεί να υπολογιστεί ακόμα το κόστος.

Για το έργο Αυχήν Αγκαθιά-Χαμέζι, η κ. Πετράκη ανέφερε πως  εργολάβος έχει τελειώσει σιγά σιγά φεύγει, όμως ο δρόμος δεν μπορεί να δοθεί σε κυκλοφορία αφού πρέπει να γίνει νέο έργο για την αποκατάσταση της γέφυρας που είχε κατασκευάσει παλαιότερος εργολάβος. Χρηματοδότηση δεν έχει έρθει, όμως υπάρχει διαβεβαίωση πως θα έρθει μέσα στον Οκτώβριο.

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή