Κρήτη

Παγκόσμιο ρεκόρ «Γκίνες» διεκδικεί το Ρέθυμνο για το πολυπληθέστερο παιχνίδι ενηλίκων!


Μια νέα πρωτιά διεκδικεί η πόλη του Ρεθύμνου, η οποία θα την κατατάξει στην κορυφή του κόσμου, καθώς θα προσπαθήσει να σπάσει το ρεκόρ που τώρα κατέχει η Αγγλία και αφορά στο πολυπληθέστερο παιχνίδι ενηλίκων στον κόσμο.

Το αίτημα έχει ήδη κατατεθεί στην εταιρία των Ρεκόρ «Γκίνες», από τη φετινή διοργανώτρια ομάδα τους «Ανιχνευτές», που εδώ και μήνες οργανώνει αυτό το ιδιαίτερα δύσκολο εγχείρημα, με σκοπό την προβολή του Ρεθύμνου, μέσω του αγαπημένου παιχνιδιού των Ρεθεμνιωτών, το «Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού».

Σύμφωνα με το Μανώλη Κυδωνάκη, τον Νίκο Σκαρτσιλάκη και το Νίκο Μιξάκη,  μέλη των Ανιχνευτών που εργάζονται πυρετωδώς για τη συγκεκριμένη προσπάθεια, πρόκειται για κάτι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο.

«Όλα ξεκίνησαν από μια πρόταση του Κωστή Χαλκιαδάκη», ανέφερε στην εφημερίδα Ρέθεμνος, ο κ. Κυδωνάκης, «την οποία ψάξαμε και με τη βοήθεια όλων των ομάδων πιστεύουμε ότι μπορούμε να πραγματοποιήσουμε».

«Το ρεκόρ Γκίνες, δεν το διεκδικούμε ως «Ανιχνευτές», το διεκδικούμε ως πόλη του Ρεθύμνου», υπογράμμισε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Έχουμε ήδη απευθυνθεί στις ομάδες, ξεκινώντας από εκείνες  που ήδη έχουν διοργανώσει παιχνίδι για να δούμε το σκεπτικό τους. Μας χαροποίησε το γεγονός ότι το δέχτηκαν με ενθουσιασμό και μας τόνισαν ότι θα στηρίξουν την προσπάθειά μας».

 

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΚΟΡ ΚΑΙ Η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

«Το προηγούμενο ρεκόρ σε κυνήγι θησαυρού το έχει το Newcastle στην Αγγλία με συμμετοχή 1.101 άτομα», τόνισε ο κ. Νίκος Σκαρτσιλάκης διευκρινίζοντας ότι μιλάμε αποκλειστικά για παιχνίδι ενηλίκων. «Οι ομάδες θέλουμε να καταλάβουν ότι ο στόχος, που βάλαμε αφορά το Ρέθυμνο και το κυνήγι του θησαυρού, κάτι δηλαδή που αγαπάμε όλοι».

Στην καταγραφή και την καταμέτρηση μπορούν να λάβουν μέρος όσοι είναι πάνω από 18 ετών, είπε ο κ. Σκαρτσιλάκης, διευκρινίζοντας ότι μπορούν να καταμετρηθούν και άτομα που δεν έχουν ενεργό συμμετοχή στο παιχνίδι, τα οποία όμως θα πρέπει να είναι ενταγμένα σε ομάδες.

Πρόκειται για μια ιδιαιτέρα αυστηρή διαδικασία, στην οποία θα υπάρχει επιστασία από κριτή που θα έρθει από την Αγγλία, ενώ είναι πιθανή και η συμμετοχή δικαστικού αντιπροσώπου. «Δεν μπορούμε να παρεκκλίνουμε καθόλου» σημείωσε  ο κ. Μιξάκης «από αυτό που θα μας ζητήσουν, γιατί στο παραμικρό λάθος κινδυνεύει όλη η προσπάθεια να τιναχτεί στον αέρα».

«Σχεδιάζουμε συναντήσεις με τις ομάδες, ενώ οργανώνουμε γραφείο τύπου που θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη διαδικασία βήμα – βήμα, ανέφερε ο κ. Μιξάκης και συμπλήρωσε: «Δεν μπορούμε ακόμα να πούμε πολλά πράγματα καθώς κι εμείς περιμένουμε τις λεπτομέρειες από το Γκίνες».

Τα μέλη των «Ανιχνευτών» υπογράμμισαν τη σημαντικότητα της χορηγίας για το συγκεκριμένο ρεκόρ, στην οποία μεγάλος σπόνσορας είναι η εταιρία «ΓΕΥΣΗΝΟΥΣ Ε.Π.Ε.». «Είναι ιδιαίτερη χαρά για μας που μια ρεθεμνιώτικη επιχείρηση, πίστεψε στην προσπάθειά μας και τη χρηματοδοτεί» ανέφεραν μεταξύ άλλων.

 

ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ

Η διαδικασία προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου (πιθανότερη ημερομημία), παραμονή του βασικού παιχνιδιού, ενώ η ομάδα είναι ακόμα στη διαδικασία ανίχνευσης κατάλληλου χώρου τον οποίο και θα ανακοινώσει μόλις οριστικοποιηθεί.

Για το πώς θα γίνει η καταμέτρηση των παικτών οι φετινοί διοργανωτές εξήγησαν, ότι αφού δημιουργηθεί μία βάση δεδομένων με όλους τους κυνηγούς που οι ομάδες θα δηλώσουν από πριν, οι παίχτες κρατώντας την ταυτότητά τους για να αποδείξουν τη σωστή εγγραφή, αλλά και ότι είναι ενήλικοι, θα περνούν από μια σειρά τερματικά, θα τσεκάρονται και θα καταμετρούνται.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, θα είναι καλό και γρήγορο οι ομάδες να φτάσουν οργανωμένα και να περνούν μαζικά και μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο, ώστε να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Μάλιστα για να κάνουν την εικόνα σαφέστερη, ανέφεραν ότι η διαδικασία θα μοιάζει λίγο με τη διαδικασία των εκλογών, καθώς θα υπάρχουν οι κατάλογοι με τα ονόματα και κάθε άτομο που έχει καταγραφεί, θα τσεκάρεται με barcode και θα καταμετράται με τη φυσική του παρουσία.

Η κάθε ομάδα, θα ορίσει δύο μέλη της, που θα συνεννοούνται με έναν υπεύθυνο από την ομάδα των διοργανωτών ο οποίος θα τους κρατά ενήμερους για την πορεία  της διαδικασίας.

Σε ερώτημα για το αν θα υπάρξει μέριμνα για τους μεμονωμένους, ή όσους έχουν καθυστερήσει, τα μέλη των «Ανιχνευτών» τόνισαν ότι θα προσπαθήσουν να καλύψουν και αυτό το ενδεχόμενο.

Πάντως, η διαδικασία για την καταμέτρηση όσον αφορά τον τρόπο, το χρόνο και τον τόπο διεξαγωγής, αναμένεται να οριστικοποιηθεί μετά την τελική συνεννόηση που θα έχουν οι «Ανιχνευτές» με τον Άγγλο κριτή.

Τέλος, σύμφωνα με τους διοργανωτές του φετινού παιχνιδιού του θησαυρού, περίπου 4 χιλιάδες αιτήσεις κατατίθενται το χρόνο στην εταιρία των ρεκόρ Γκίνες και από αυτές περίπου οι μισές καταφέρνουν να καταχωρηθούν στα επίσημα ρεκόρ.


Σχολίασε το
Στην κορυφή