Αγροτικά

Παράταση για τοποθέτηση ABS στα φορτηγά


Δέσμευση για παράταση στην τοποθέτηση ABS, σε όλα τα φορτηγά, έως τις 31 Μαρτίου 2017 έδωσε σε συνάντηση με εκπροσώπους του κλάδου των ιδιοκτητών φορτηγών Δημόσιας Χρήσης, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης.

 Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου των Ομοσπονδιών του Κλάδου των Ιδιοκτητών Φορτηγών Αυτ/των Δ.Χ από την 1/4/2017 έως τις 31/5/2017 πρέπει να τοποθετήσουν ABS, τα φορτηγά και τα ρυμουλκά που η πινακίδα λήγει σε 0 – 1. Ακολούθως, τον 6ο και 7ο μήνα τα φορτηγά που η πινακίδα τους λήγει σε 3 – 4 και δύο αριθμοί, κάθε δύο μήνες, έως τον αριθμό 9.

«Στο ζήτημα της απαγόρευσης χρήσης του παράπλευρου οδικού δικτύου, οι εκπρόσωποι του κλάδου, εξέφρασαν την πλήρη αντίθεσή τους στην εφαρμογή του μέτρου, με τον υπουργό όμως να παραμένει αμετακίνητος. Ωστόσο,έπειτα από διεξοδική συζήτηση, σημείωσε ότι θα προβεί σε διαπραγματεύσεις με τις εταιρείες εκμετάλλευσης των οδικών αξόνων, ώστε τα τέλη διοδίων να καταστούν προσιτά στους αυτοκινητιστές Δ.Χ.», σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση.

Στο ζήτημα των ενδομεταφορών (καμποτάζ), συνεχίζει η ανακοίνωση, ο υπουργός δεσμεύτηκε για θέσπιση μέτρων διασφάλισης, με απαγόρευση ενδομεταφορών για 6 συν 6 μήνες -όπως προβλέπει ο κανονισμός- λόγω σοβαρής διατάραξης της αγοράς των εθνικών μεταφορών. Αυτή παραβιάζεται από μεταφορικές επιχειρήσεις ελληνικών συμφερόντων που έχουν μεταφέρει την έδρα τους σε χώρες χαμηλού κόστους, κυρίως στην Βουλγαρία, πραγματοποιώντας μόνιμα παράνομα καμποτάζ, χωρίς ποτέ να εξέλθουν από τη χώρα.

Επίσης, οι εκπρόσωποι του κλάδου ζήτησαν τη θεσμοθέτηση ελάχιστου κόστους μεταφοράς, που θα αποδεικνύεται από σχετική επιστημονική μελέτη, με γνώμονα την αναβάθμιση της ποιότητας της οδικής μεταφοράς, η οποία υποβαθμίζεται επικίνδυνα από μεταφορείς, που δραστηριοποιούνται στην αγορά, με κόμιστρα κάτω του κόστους. Το ελάχιστο κόστος μεταφοράς θα προσδιορίζει το υπουργείο, με τη δημιουργία «Παρατηρητηρίου Κομίστρων» για την παρακολούθηση των διακυμάνσεων στις τιμές που διαμορφώνουν το τελικό λειτουργικό κόστος.

Τέλος, όπως αναφέρουν στην ανακοίνωση, ο υπουργός δέχθηκε να εφαρμοστεί και στη χώρα μας ο θεσμός της Ευρωβινιέτας.

Στη συνάντηση μετείχαν ο πρόεδρος του Π.Σ.Χ.Ε.Μ Πέτρος Σκουλικίδης, ο πρόεδρος της Π.Ο.Ε.Μ.Ι.Φ.Α. Γεώργιος Παπούλιας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φ.Δ.Χ. Θεσσαλίας, Κεντρικής Ελλάδος και Δυτικής Μακεδονίας Βασίλειος Τζιμοράγκας, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φ.Δ.Χ. Β. Ελλάδος Δημήτριος Παντελίδης, ο πρόεδρος του Σωματείου Φ.Δ.Χ. Λαμίας Απόστολος Αγγελακόπουλος και ο πρόεδρος του Σ.Α.Δ.Ο.Μ.Ν.Ε. «Ο Αγώνας» Γεώργιος Πασπάτης.


Σχολίασε το
Στην κορυφή