Ιεράπετρα

Παρκάρισμα στην Ιεράπετρα: Μια δύσκολη υπόθεση, σχεδόν όσο και το περπάτημα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι τα τελευταία χρόνια στην Ιεράπετρα οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο και γύρω απ’ αυτό έχουν μειωθεί αρκετά. Το παρκάρισμα είναι μια υπόθεση δύσκολη, ειδικά το καλοκαίρι όταν ο κόσμος και τα οχήματα στην πόλη είναι πολύ περισσότερα. Στη θέση τους, πεζόδρομοι και μεγαλύτερα πεζοδρόμια, αλλαγές στις φυτεύσεις των δέντρων, πράγματα που έλειπαν για να γίνουν οι μικρές αποστάσεις περισσότερο φιλικές στο περπάτημα και το ποδήλατο.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία επίσης ότι η Ιεράπετρα παρά τις μικρές, έως ελάχιστες αποστάσεις που ο καθένας πρέπει να κάνει στην καθημερινότητα του, δεν ήταν ποτέ και δεν έχει γίνει ακόμα, μια πόλη φιλόξενη για τους πεζούς, τα άτομα με αναπηρίες, μητέρες με καρότσια για τα παιδιά τους, τους ποδηλάτες, και όποιον τελοσπάντων δεν έχει πρόβλημα να περπατήσει 5 λεπτά για να κάνει τη δουλειά του.

Τα πράγματα αλλάζουν ξανά με την ανάπλαση στην Κοθρή. Στο πιο κεντρικό σημείο, στο εμπορικό κέντρο της πόλης, οι θέσεις παρκαρίσματος μειώνονται, η κυκλοφορία οχημάτων αλλάζει, οι κοινόχρηστοι χώροι μεγαλώνουν.

Στη χθεσινή συνέντευξη του Δημάρχου στο Ράδιο Λασίθι αναφέρθηκε ξανά απ’ τον ίδιο η λύση της ελεγχόμενης στάθμευσης στο κέντρο, μια κίνηση που όπως είπε θα βοηθήσει τους καταστηματάρχες αφού αρκετοί θα το σκέφτονται πολύ περισσότερο για να μετακινήσουν το όχημά τους όταν δεν υπάρχει πραγματικά λόγος. Η μελέτη υπάρχει, χρειάζονται χρήματα και χρόνος, και όπως τόνισε μέσα στο 2017 πιθανότατα θα γίνει η εφαρμογή του μέτρου.

Άλλη μια μελέτη βρίσκεται στα συρτάρια του Δήμου και αφορά το κτίριο του πάρκινγκ δίπλα στον παλιό ΟΤΕ που και σήμερα λειτουργεί ως ανοιχτό πάρκινγκ. Αυτό βέβαια απαιτεί πολύ περισσότερο χρήμα και χρόνο και είναι άγνωστο αν και πότε θα πραγματοποιηθεί.

Γιατί τα γράφουμε σήμερα όλα αυτά; Τις τελευταίες μέρες στο Ράδιο Λασίθι έχουμε πλήθος μηνυμάτων, ηλεκτρονικών και τηλεφωνικών από ανθρώπους που αντιδρούν στις θέσεις πάρκινγκ που χάνονται, στα καταστήματα που θα χάσουν λεφτά λόγω των έργων, κι από άλλους που είτε μας λένε είτε μας στέλνουν φωτογραφίες από «περίεργα» παρκαρίσματα στην πόλη, όπως αυτές που θα δείτε παρακάτω. Αυτή τη φορά οχήματα μέρα και νύχτα πάνω στον πεζόδρομο της Λακέρδα, κι αλλού, εικόνες καθόλου ασυνήθιστες που ο καθένας βλέπει καθημερινά κάνοντας μια βόλτα στην πόλη, έχουμε πολλές φορές δημοσιεύσει στο radiolasithi.gr και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε.

Ας σκεφτεί ο καθένας σε ποια πόλη θέλει να ζήσει και ας προβληματιστεί αναλόγως.

Υ.Γ: Ο ιδιοκτήτης του κόκκινου αυτοκινήτου στην πρώτη φωτογραφία του άρθρου επικοινώνησε με το Ράδιο Λασίθι και μας είπε πως το παρκάρισμα έγινε για λίγα λεπτά για να ξεφορτωθούν είδη και εξοπλισμός για εκδήλωση με φιλανθρωπικό σκοπό που γινόταν σε διπλανό χώρο.

 

parkarisma-ierapetra

parkarisma-ierapetra-2

parkarisma-ierapetra-3

parkarisma-ierapetra-4

parkarisma-ierapetra-5

parkarisma-ierapetra-6

Σχολίασε το
Στην κορυφή