Ιεράπετρα

Παρών με προσφορά ο Δήμος στην εκποίηση ακινήτων της Μεγάλης παραλίας από το ΤΑΙΠΕΔ


Παράταση ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος Ιεράπετρας στο πρόσφατο ταξίδι του στην Αθήνα από τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ για το θέμα του εν εξελίξει διαγωνισμού της εκποίησης των τριών ακινήτων που βρίσκονται στη Μεγάλη Παραλία, στο Κουτσουνάρι Ιεράπετρας.

Ενώ ο διεθνής διαγωνισμός ήταν να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα, με το παραπάνω αίτημα η διαδικασία θα λήξει στις 25 Ιανουαρίου του επόμενου έτους. Και αυτό για να υπάρξει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου για τις περαιτέρω κινήσεις. ΄Εξ αρχής έχει δηλωθεί ομόφωνα από τα μέλη του συμβουλίου, να κατατεθεί το αίτημα για παραχώρηση αυτών των ακινήτων στο Δήμο για δημιουργία κοινόχρηστων χώρων προς όφελος όλων των επισκεπτών της περιοχής, αφού ο Νόμος δε δίνει τη δυνατότητα δόμησής τους.

Γνωρίζοντας όμως ότι κάτι τέτοιο είναι σχεδόν αδύνατον να υλοποιηθεί, ο Δήμαρχος Ιεράπετρας τόνισε στη συνέντευξη που έδωσε στο Ράδιο Λασίθι, πως στο διαγωνισμό που είναι σε ισχύ, ο Δήμος θα λάβει μέρος με την προσφορά αγοράς που θα καταθέσει στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μετά από την απόφαση που θα ληφθεί σε επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι δηλαδή βέβαιο, όπως χαρακτηριστικά έχει αναφερθεί και από τους δημοτικούς παράγοντες, ότι δε μπορούν να ανεχτούν ξένους επενδυτές στα σημεία αυτά με το σκεπτικό να ελλοχεύει και άλλους οικονομικούς κινδύνους στο εγγύς μέλλον.


Σχολίασε το
Στην κορυφή