Λασίθι

Πολιτικές εκδηλώσεις της Λαϊκής Ενότητας σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα με τον Γιάννη Τόλιο


Δύο πολιτικές εκδηλώσεις σε Άγιο Νικόλαο και Ιεράπετρα με θέμα “Οι θέσεις της ΛΑΕ για την ευρωζώνη και το εθνικό νόμισμα και για το δημόσιο και ιδιωτικό χρέος” και ομιλητή τον οικονομολόγο Γιάννη Τόλιο διοργανώνει την Κυριακή 27/11/2016 η Λαϊκή Ενότητα Λασιθίου στα πλαίσια της σχετικής εξόρμησης του κόμματος προς την κοινωνία για τη δημοσιοποίηση των θέσεων του. Στις δύο εκδηλώσεις θα χαιρετίσει και θα προλογίσει  ο πρώην βουλευτής Λασιθίου Κωστης Δερμιτζάκης

tolios_nomos_lassithiou3Στον Άγιο Νικόλαο η πολιτική εκδήλωση – συζήτηση θα γίνει την Κυριακή 27/11 στις 12 το μεσημέρι στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Λασιθίου (Λευκών ορέων 7 , απέναντι από το Νοσοκομείο).

Στην Ιεράπετρα η εκδήλωση θα γίνει την ίδια μέρα (Κυριακή 27/11) στις 7.30 το απόγευμα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ιεράπετρας.

Ο Γιάννης Τόλιος γεννήθηκε στη Λαμπεία Ηλείας. Απόφοιτος Πανεπιστημίου Πειραιά, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Λονδίνου (Berkbeck College) και στο Πανεπιστήμιο «Λομονόσοφ» της Μόσχας. Διδάκτωρ Οικονομικών Επιστημών (Ph.D.) στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθήνας.

Μιλάει αγγλικά και ρωσικά. Είναι παντρεμένος και έχει δύο παιδιά. Εργάστηκε ως ειδικός επιστήμονας-οικονομολόγος στη Δ/ση Μελετών και Προγραμματισμού της Αγροτικής Τράπεζας (ΑΤΕ), στο Κέντρο Μαρξιστικών Ερευνών-(ΚΜΕ) και μετακλητός υπάλληλος στην Ελληνική Βουλή. Την περίοδο της χούντας πήρε ενεργό μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα και για τη δράση του συνελήφθη, βασανίστηκε και φυλακίστηκε. Μετά τη μεταπολίτευση συμμετείχε δραστήρια σε πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Εκλεγμένος για χρόνια στη Σ.τ.Α του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, συμμετέχει στο «Workshop» των Ευρωπαίων Οικονομολόγων για μια «Εναλλακτική Οικονομική Πολιτική στην Ευρώπη», στο «Ευρωπαϊκό Δίκτυο Αυτοδυναμίας Τροφίμων», κά. Συγγραφέας πολλών άρθρων και βιβλίων, σε επίκαιρα οικονομικά και κοινωνικά θέματα. Κυριότερες επιστημονικές εργασίες, «Κατανομή και ανακατανομή Εθνικού Εισοδήματος» (1983), «Σύγχρονος Καπιταλισμός, τάσεις ανάπτυξης και αντιθέσεις» (1991), «Συγκέντρωση Κεφαλαίου, Οικονομικοί Όμιλοι και Οικονομική Ελίτ» (1999), «Συγκέντρωση Κεφαλαίου, Βιομηχανικοί Όμιλοι και Βιομηχανική Πολιτική» (2003), ενώ φέτος κυκλοφόρησε το βιβλίο του «Η Μετάβαση στο ‘Εθνικό Νόμισμα’, αφετηρία εξόδου από την κρίση» .

 

Η ΛΑΕ Λασιθίου καλεί τους πολίτες του νομού να συμμετέχουν στις πολιτικές εκδηλώσεις που οργανώνει την Κυριακή 27/11 ώστε  να ανοίξει και να προχωρήσει ο δημόσιος διάλογος για τα σοβαρά θέματα  που θίγονται (ευρωζώνη, εθνικό νόμισμα, χρέος).

 

Ν.Ε. Λαϊκής Ενότητας Λασιθίου


Σχολίασε το
Στην κορυφή