Ιεράπετρα

Πρόεδρος ΕΛΓΑ: Αδύνατη η αποζημείωση για τη φυτική παραγωγή

Αδύνατη είναι η αποζημίωση για την φυτική παραγωγή και γίνεται προσπάθεια για την αποζημίωση των υποδομών ανέφερε ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ, Φάνης Κουρεμπές, στο Ράδιο Λασίθι. Οι φυσικές καταστροφές μέσω πυρκαγιάς δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και μόνο μέσω ΠΣΕΑ μπορούν να δοθούν αποζημιώσεις για τα πάγια κεφάλαια και γενικά τις κατεστραμμένες υποδομές.

Όπως είπε οι διαδικασίες δεν θα είναι σύντομες, και γίνεται μια προσπάθεια να ενταχθεί και ένα μέρος της φυτικής παραγωγής στο ΠΣΕΑ, όμως το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα θερμοκήπια στην Ιεράπετρα είναι ανασφάλιστα είναι τεράστιο πρόβλημα, ανέφερε.

Για τη ζωική παραγωγή, προβλέπονται αποζημιώσεις από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ και ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες καταγραφών.

Ο κ. Κουρεμπές είπε πως μέσα στην εβδομάδα οι πληγέντες θα έχουν μια καλύτερη εικόνα για όσα θα γίνουν αφού εκκρεμεί η κήρυξη της περιοχής σε εκτάκτου ανάγκης και η Περιφέρεια Κρήτης θα έχει συναντήσεις αυτήν την εβδομάδα σε Υπουργεία για να πιέσει να προχωρήσουν οι διαδικασίες, ενώ ο  ΕΛΓΑ είναι υπεύθυνος για την καταγραφή και την τεκμηρίωση των καταστροφών, διαδικασία που από σήμερα έχει ξεκινήσει.

Σχολίασε το
Στην κορυφή