Άγιος Νικόλαος

Προσπάθεια εκσυγχρονισμού και δημιουργίας τυροκομείου στον Άγιο Νικόλαο από κτηνοτρόφους

Προσπάθεια συνεργασίας για τη δημιουργία ομάδας παραγωγών του Μεραμπέλλου έχει ξεκινήσει από τον πρόεδρο του Συλλόγου Κτηνοτροφών Λασιθίου κ, Μπρόκο, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι καθημερινές δυσκολίες αλλά και να υπάρξει μια καλύτερη προοπτική για το μέλλον.

Όπως είπε μιλώντας στο Ράδιο Λασίθι γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί μια ομάδα παραγωγών στον Άγιο Νικόλαο με σκοπό τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής, την προσπάθεια για χρηματοδότηση από σχετικά προγράμματα και μελλοντικά τη δημιουργία ενός μικρού και «ευέλικτου»τυροκομείου. Σύμφωνα με τον κ. Μπρόκο αυτό είναι κάτι που θα πρέπει να γίνει σε όλες τις περιοχές του Λασιθίου με διαφορετικές ομάδες παραγωγών οι οποίες θα έχουν και την στήριξη από τον Σύλλογο του Λασιθίου.

Σε ό,τι αφορά το πρόβλημα με το σφαγείο της Νεάπολης ο κ. Μπρόκος τόνισε πως είναι ένα δύσκολο θέμα για τους κτηνοτρόφους, αφού ο ενοικιαστής του χώρου δεν έχει δώσει εγγυητική επιστολή 75.000 στο Δήμο Αγίου Νικολάου και αν αυτό δεν γίνει τις επόμενες μέρες έχει παρθεί η απόφαση στο Δημοτικό Συμβούλιο για το κλείσιμο του σφαγείο. Αν αυτό γίνει θα είναι ένα μεγάλο πλήγμα για κτηνοτρόφους που θα πρέπει να πηγαίνουν ως το Ηράκλειο, ενώ για την επαναλειτουργία του σφαγείου με άλλο ενοικιαστή θα περάσει στην καλύτερη περίπτωση ένα οχτάμηνο για να γίνει ο διαγωνισμός και όλες οι διαδικασίες, σύμφωνα με την εκτίμηση του κ. Μπρόκου.

Ο ίδιος κάλεσε όλους του Δήμους στο Λασίθι, εφόσον δεν έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα κεντρικό σφαγείο, να φροντίσουν να επωφεληθούν από χρηματοδοτικά προγράμματα που ανοίγουν για την λειτουργία ενός κινητού σφαγείου για το Νομό, μέθοδος που χρησιμοποιείται σε νησιά στην Ελλάδα και είναι διαδεδομένη μέθοδος στην Ιταλία.

Σχολίασε το
Στην κορυφή