Ιεράπετρα

Πρόταση ενοχής για 10 που κατηγορούνται για το τσιγαράδικο που είχε εντοπιστεί στην Ιεράπετρα


Την Πέμπτη αναμένεται η απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης στην υπόθεση του «τσιγαράδικου» του φορτηγού πλοίου Rosetta, το οποίο είχε εντοπιστεί ανοιχτά της Ιεράπετρας τον περασμένο Νοέμβριο να μεταφέρει στα αμπάρια του εκατοντάδες χιλιάδες λαθραία τσιγάρα.

Στο εδώλιο κάθονται επτά Αιγύπτιοι, μέλη του πληρώματος, και έξι ντόπιοι, οι οποίοι εμπλέκονται στην παραλαβή και μεταφόρτωση μέρους των λαθραίων τσιγάρων.

Μετά από μία μαραθώνια διαδικασία, ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε ένοχη για όλους, πλην τριών Kρητικών για τους οποίους πρότεινε απαλλαγή.

Το δικαστήριο διέκοψε για την Πέμπτη οπότε και θα έχουμε την έκδοση της απόφασης. Το ROSETTA εντοπίστηκε 5,5 ναυτικά μίλια νότια της Ιεράπετρας από αεροσκάφος που έκανε περιπολίες πάνω από το Λυβικό Πέλαγος για τον εντοπισμό δουλεμπορικών σκαφών.

Μέλη του πληρώματος εκφόρτωναν σε επαγγελματικό αλιευτικό σκάφος μέρος του παράνομου φορτίου.

Αμέσως δόθηκε σήμα στο πλωτό Λ.Σ. 138 προκειμένου να επιληφθεί του περιστατικού, ενώ ζητήθηκε και η συνδρομή ομάδας του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών από το Ηράκλειο.

Ακολούθησε καταδίωξη του αλιευτικού, το οποίο είχε απομακρυνθεί από το σημείο αλλά εντοπίστηκε στην περιοχή «Καλό Νερό» Λασιθίου με επιβαίνοντες δύο ψαράδες.

Προέκυψε ότι στη διάρκεια διαφυγής τους είχαν πετάξει στη θάλασσα περισσότερες από 2.000 κούτες τσιγάρων.

Κατά την προανάκριση προέκυψε ότι το παράνομο φορτίο θα μεταφερόταν σε αγροικία, κοντά στην περιοχή του Μακρύ Γιαλού.

Ακολούθησε έρευνα στο σημείο που υποδείχθηκε στους λιμενικούς και εκεί εντοπίστηκαν τρία ακόμα άτομα.

Τα διαφυγόντα κέρδη για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογίζονται άνω των δύο εκατομμυρίων ευρώ.


Σχολίασε το
Στην κορυφή