Ελλάδα

Προβλήματα από την κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας

Αρκετά προβλήματα προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα τόσο στην Αττική όσο και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Στην Αττική η Πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 70 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων και απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς λόγω της καταιγίδας σημειώθηκαν ολιγόλεπτες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

Συγκεκριμένα, οι κλήσεις στην Αττική είναι μέχρι στιγμής 70 για κοπές δέντρων, 8 για αντλήσεις υδάτων και 8 για αφαιρέσεις αντικειμένων.

Τα προβλήματα ήταν εντονότερα στο δήμο Αθηναίων και στον Πειραιά και δευτερευόντως στην Καλλιθέα, τον Αγιο Δημήτριο και το Χαϊδάρι.

Μικροπροβλήματα προκλήθηκαν και στην κυκλοφορία, αλλά μόνο ένα σημείο έκλεισε λόγω συσσώρευσης υδάτων, στην διασταύρωση της Πειραιώς με την Πέτρου Ράλλη.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα η πυροσβεστική δέχτηκε περισσότερες από 30 κλήσεις, κυρίως για κοπές δέντρων.

kairos3

Η κακοκαιρία επηρέασε ιδιαίτερα το Αγρίνιο, τη Ζάκυνθο, την Κεφαλλονιά και την Κέρκυρα, καθώς και περιοχές στην Αιτωλοακαρνανία και την Ηλεία.

Αναλυτικά, η εικόνα με τις κλήσεις στην πυροσβεστική λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων έχει ως εξής:

  • Νότια Κέρκυρα: 8 αντλήσεις, 11 κοπές δέντρων, ένας απεγκλωβισμός ατόμου από αυτοκίνητο.
  • Ζάκυνθος : 20 κοπές δέντρων,
  • Κεφαλονιά: 3 αντλήσεις, 2 κοπές δέντρων και ένας απεγκλωβισμός ατόμου από οικία.
  • Λεχαινά: 5 κοπές δέντρων, 1 άντληση,
  • Αμαλιάδα: 2 κοπές δέντρων,
  • Αγρίνιο: 28 κοπές δέντρων,
  • Θέρμο: 3 κοπές δέντρων

Στην Ζάκυνθο τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ανεμοστρόβιλο στις περιοχές Καταστάρι, Πηγαδάκια, Βανάτο, Λαγκαδάκια, Αργάσι και πόλη.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στην Πάτρα
Πολλά είναι τα προβλήματα από την κακοκαιρία και στην Πάτρα, όπου τρεις οδηγοί εγκλωβίστηκαν στα οχήματά τους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής και εταιρειών οδικής βοήθειας .

Λίγα λεπτά μετά τις 19.45’ η πυροσβεστική υπηρεσία δέχθηκε κλήση για αν επέμβει στην οδό Ηλείας που συνδέει το Μιντιλόγλι με τα Ροϊτικα στο σημείο ακριβώς κάτω από τη γέφυρα της περιμετρικής καθώς τα νερά είχαν δημιουργήσει «λίμνη» με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθούν δύο οχήματα και οι οδηγοί τους να εγκλωβιστούν αρχικά μέσα σε αυτά. Οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν με την βοήθεια διερχομένων πριν φτάσει η πυροσβεστική.

Ανάλογο σκηνικό εκτυλίχθηκε λίγα λεπτά αργότερα στην περιοχή του Ρίου στο ύψος της Γέφυρας που βρίσκεται κοντά στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου όπου λόγω της μεγάλης στάθμης των υδάτων ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. το οποίο οδηγούσε μια γυναίκα. Και σε αυτή την περίπτωση ο απεγκλωβισμός της οδηγού έγινε από διερχόμενους ενώ για την απομάκρυνση του οχήματος χρειάστηκε η επέμβαση οδικής βοήθειας.

Κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω της βροχόπτωσης στην Ηλεία
Κεντρικοί δρόμοι στον Πύργο έχουν πλημμυρίσει ενώ υπάρχουν και πολλές περιπτώσεις πτώσεων δέντρων. Πλημμύρες και στην περιοχή της Βουπρασίας, πτώσεις δέντρων στον κάμπο της Ηλείας, ενώ υπάρχει διακοπή ηλεκτροδότησης σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ηλείας. Δεκάδες είναι οι κλήσεις που έχει δεχθεί η Πυροσβεστική.
Εν τω μεταξύ στα Λεχαινά η πυροσβεστική προχώρησε σε 5 κοπές δέντρων, 1 άντληση και στην Αμαλιάδα σε 2 κοπές δέντρων.

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Κέρκυρα
Πλημμυρισμένα σπίτια και δρόμους που μετατράπηκαν σε χείμαρρους από λάσπη και όμβρια ύδατα, άφησε στο πέρασμά της η ξαφνική κακοκαιρία που έπληξε το νησί της Κέρκυρας, τις πρώτες μεσημβρινές ώρες.
Ένας οδηγός στα Μοραΐτικα, στη νότια Κέρκυρα, χρειάστηκε τη βοήθεια της πυροσβεστικής υπηρεσίας, για να απεγκλωβιστεί από το αυτοκίνητό του, που το παρέσυρε το ρέμα που δημιούργησε η δυνατή βροχή, ενώ άνδρες της πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και έναν ηλικιωμένο από το πλημμυρισμένο σπίτι του.
Τα ακραία φαινόμενα, μέχρι αυτή την ώρα, φέρεται πως ήταν πιο έντονα στη νότια Κέρκυρα, καθώς πλημμύρισαν σπίτια στο Μεσογγί και στα Μοραΐτικα.
Παράλληλα, και στη Ζάκυνθο η πυροσβεστική κλήθηκε για κοπή 20 δέντρων.

Την ίδια ώρα, όπως ενημερώθηκε το ΑΠΕ-ΜΠΕ από την πυροσβεστική υπηρεσία Κέρκυρας, χρειάστηκε η άμεση άντληση νερών από πέντε μονοκατοικίες, καθώς και η κοπή πολλών σπασμένων κλαδιών, που αφέθηκαν στο έρμαιο των δυνατών ανέμων που έπνεαν.

Η κακοκαιρία δεν επηρέασε τον απόπλου των πλοίων της γραμμής και τα δρομολόγια μέχρι αυτή την ώρα διεξάγονται κανονικά.

Σχολίασε το
Στην κορυφή