Ιεράπετρα

Με προβληματικά στοιχεία επισκεψιμότητας θα κριθεί η ύπαρξη του γραφείου της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα απ’ του χρόνου

Η αύξηση της επισκεψιμότητας του γραφείου της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα μέχρι το τέλος της χρονιάς θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την ύπαρξη του γραφείου στην Ιεράπετρα. Αυτό ανέφερε ο συνδικαλιστής και πρόεδρος της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ Γιώργος Μπίτζας στο Ράδιο Λασίθι μετά τα όσα άκουσε ο ίδιος και άλλοι συνδικαλιστές από τον πρόεδρο της ΔΕΗ.

Η περίπτωση της Ιεράπετρας μαζί με αλλά 3  (από τα συνολικά 6 που έκλεισαν) πρακτορεία έχουν πάρει αναστολή για το κλείσιμο μέχρι 31/12 και όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΗ σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τους συνδικαλιστές, αν οι επισκέψεις δεν βελτιωθούν θα γίνουν εκ νέου επαφές με τους τοπικούς φορείς και θα παρθεί η απόφαση για το οριστικό κλείσιμο.

Πρόκειται για μια ιδιαίτερα προβληματική κατάσταση αφού όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ηλεκτρολόγων Εγκαταστατών Ιεράπετρας κ. Καλαϊτζάκης, μόνο ένα μέρος από τις περιπτώσεις που εξυπηρετούνται στην Ιεράπετρα καταγράφονται αφού κάποιες «χρεώνονται» στο γραφείο του Αγίου Νικολάου και άλλες σε κεντρικά γραφεία της Αθήνας. Επίσης πολλές είναι οι περιπτώσεις πελατών που πηγαίνουν στο γραφείο για να ενημερωθούν για διάφορα θέματα χωρίς να κάνουν κάποια συναλλαγή, και οι οποίες δεν καταγράφονται καθόλου.

Ο πρόεδρος της ΕΔΟΠ/ΔΕΗ τόνισε για την περίπτωση της Ιεράπετρας έχουν δοθεί τιτάνιες μάχες τα τελευταία χρόνια, όμως δεν υπάρχει ανάλογη πολιτική βούληση για να λυθούν τα προβλήματα. Η Ιεράπετρα είναι μια αγροτική περιοχή με ιδιαιτερότητες και αυξημένες ανάγκες και θα έπρεπε να υπάρχει ενίσχυση του γραφείου με υπαλλήλους από την υπόλοιπη Κρήτη, όπως προβλέπεται και από τον κανονισμό μεταθετότητας που έχει υπογραφεί.

Οι μνημονιακές υποχρεώσεις προβλέπουν τη συρρίκνωση του εμπορικού κομματιού της ΔΕΗ και την ενίσχυση των ανταγωνιστών, ανέφερε ο κ. Μπίτζας, ενώ τόνισε πως υπάρχει σύμβαση μεταξύ της ΔΕΗ και ιδιώτη για τα λειτουργία γραφείων φωτοβολταϊκών σε όλη τη χώρα τα οποία πιστεύεται πως θα λειτουργήσουν και ως γραφεία εξυπηρέτησης για υποθέσεις της ΔΕΗ. Η απόφαση έχει προσβληθεί δικαστικά από συνδικαλιστές, όμως δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξελίξεις.

Σχολίασε το
Στην κορυφή