Ιεράπετρα

Σε δύο κομμάτια οι εργασίες ανάπλασης στο κέντρο της Ιεράπετρας και ακολουθεί η σύνδεση με το παρκάκι

Στα δύο φαίνεται πως μπορεί να «σπάσουν» οι εργασίες ανάπλασης η ανάπλαση που ξεκινούν αύριο, Πέμπτη η την Παρασκευή, στο κέντρο της Ιεράπετρας, προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα με τα καταστήματα την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

Όπως είπε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος της Τεχνικής Υπηρεσίας κ. Λουτσέτης, το πιθανότερο είναι πως οι εργασίες θα χωριστούν σε ένα κομμάτι από την Αστυνομία ως το σημείο που ξεκινά το στενό κομμάτι του δρόμου, και μετά από εκεί μέχρι το τέλος της ανάπλασης στην οδό Γιαννακού. Δική του προσωπική δέσμευση είναι πως δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα την περίοδο των γιορτών στην πλατεία.

Σε συνεννόηση με τον εργολάβο θα αποφασιστεί ποιο από τα δύο βολεύει να ξεκινήσει πρώτο με σκοπό να έχει ολοκληρωθεί «πολύ πριν» την περίοδο των Χριστουγέννων. Αν τότε φανεί πως το επόμενο κομμάτι δεν θα μπορέσει να τελειώσει στην ώρα του, οι εργασίες θα διακοπούν για μετά τις γιορτές.

Σήμερα και αύριο θα τοποθετηθεί η σήμανση που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία των οχημάτων η οποία θα αλλάξει αύριο, μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτησή τους.

Όλα γίνονται βάση όσων προβλέπει η κυκλοφοριακή μελέτη, τόνισε ο κ. Λουτσέτης, όμως ενδέχεται να γίνουν κάποιες τροποποιήσεις στην διασταύρωση του 2ου Δημοτικού, σημεία που πρόκειται να επιβαρυνθεί πολύ, αλλά και στον κόμβο έξω από το μουσείο, χωρίς να υπάρχουν ακόμα οι οριστικές αποφάσεις.

Σε ό,τι αφορά την τροφοδοσία των καταστημάτων στην πλατεία μετά την ανάπλαση θα υπάρχουν σημεία στάθμευσης όπου για συγκεκριμένες μέρες και ώρες θα μπορούν να σταματούν τα οχήματα για να τροφοδοτούν την πλατεία.

Ο κ. Λουτσέτης ανέφερε επίσης πως ταυτόχρονα με τις εργασίες του εργολάβου, συνεργεία του Δήμου θα αντικαταστήσουν το δίκτυο ύδρευσης στην οδό Κοθρή, ενώ με τα χρήματα που εξοικονομήθηκαν από την έκπτωση 50% που πρόσφερε ο εργολάβος (65.000 ευρώ) θα ακολουθήσει η επόμενη φάση της ανάπλασης του κέντρου για τη σύνδεση της πλατείας με το παρκάκι.

Ακούστε ολόκληρη την συζήτηση στο Ράδιο Λασίθι:

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή