Λασίθι

Η τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη – [βίντεο]

Σε εξέλιξη βρίσκεται η  τελετή χειροτονίας του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, Κύριλου Διαμαντάκη, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

 

Η Θεία Λειτουργία για τη χειροτονία του νέου Μητροπολίτη Ιεραπύτνης και Σητείας, που μεταδίδεται από το neakriti.gr. τελείται προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ. Ειρηναίου μετά των Μητροπολιτών της Εκκλησίας Κρήτης και άλλων.

Το Μεγάλο Μήνυμα ενώπιον της Ιεράς Συνόδου Κρήτης θα δώσει ο εμψηφισμένος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος Διαμαντάκης.

Στην τελετή παρευρίσκονται οι πολιτικές και στρατιωτικές Αρχές της Ιεράπετρας και της Σητείας, κληρικοί και πιστοί από την ευρύτερη περιοχή των Κάτω Ασιτών όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε ο νέος Μητροπολίτης καθώς και πλήθος πιστών από την Ανατολική Κρήτη.

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, χαρά και τιμή  λαμπρύνουν τη χειροτονία με την παρουσία τους οι γονείς και τα αδέρφια του κ. Κυρίλλου Διαμαντάκη.

Το Μεγάλο Μήνυμα θα αναγνωστεί από τον νέο Μητροπολίτη στο Αρχιερατικό Εσπερινό που θα γίνει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά.

Αμέσως μετά ο κ. Κύριλλος θα μεταβεί στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Τίτου όπου θα προσκυνήσει την Τίμια Κάρα του Πρώτου Επισκόπου Κρήτης, Αγίου Αποστόλου Τίτου.

Στο Φανάρι ο νέος Μητροπολίτης και στο Προεδρικό Μέγαρο

Στο τέλος της επόμενης εβδομάδας ο νέος Μητροπολίτης κ.Κύριλλος θα μεταβεί συνοδεία όλης της Επαρχιακής Συνόδου της Κρήτης στο Φανάρι για τους εορτασμούς των 25 χρόνων του Βαρθολομαίου στον Πατριαρχικό Θώκο.

Η ενθρόνισή του κ. Κυρίλλου  θα πραγματοποιηθεί στο Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στην Ιεράπετρα αφού πρώτα εκδοθεί το ΦΕΚ και το Προεδρικό Διάταγμα για το διορισμό του. Ο νέος Μητροπολίτης αναμένεται να μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο όπου θα δώσει τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και εκεί θα υπογράψει το Προεδρικό Διάταγμα για το διορισμό του.

πηγή: neakriti.gr

Σχολίασε το
Στην κορυφή