Κρήτη

Σήμερα στον Μουζάλα οι δημάρχοι της Κρήτης για την μεταφορά και φιλοξενία προσφύγων


Συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα θα έχουν σήμερα (Τετάρτη) οι δήμαρχοι της Κρήτης σε σχέση με το θέμα μεταφοράς προσφύγων στο νησί.

Στη συνάντηση, που θα πραγματοποιηθεί στο γραφείο του κ. Μουζάλα στην Αθήνα στις 11 το πρωί, αναμένεται να διευκρινιστούν οι λεπτομέρειες για τη μεταφορά 2.000 προσφύγων με βάση το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ.

Οι δήμαρχοι αναμένεται να θέσουν τους προβληματισμούς τους για την ταχύτητα υλοποίησης του προγράμματος καθώς και για τον χρονικό ορίζοντα κάλυψης του κόστους έχοντας ήδη ζητήσει την παροχή εγγυήσεων και για το 2018.

Θα συμμετάσχει η Συντονιστική Επιτροπή της ΠΕΔ Κρήτης στην οποία προεδρεύει ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και συμμετέχουν ο δήμαρχος Ηρακλείου και πρόεδρος της ΠΕΔ Βασίλης Λαμπρινός καθώς και οι δήμαρχοι Χανίων Τάσος Βάμβουκας, Ρεθύμνου Γιώργος Μαρινάκης, Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, Αγίου Βασιλείου Ιωάννης Ταταράκης και Μινώα – Πεδιάδος Ζαχαρίας Καλογεράκης.

Νωρίτερα σήμερα οι αντιπροσωπεία των αιρετών της Κρήτης είχε συνάντηση και με τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη με αντικείμενο την ενημέρωση και παροχή τεχνογνωσίας για την υλοποίηση του αντίστοιχου προγράμματος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη φιλοξενία 1200 προσφύγων στον Δήμο Αθηναίων.

Οι συνεργάτες του δημάρχου Αθηναίων ενημέρωσαν τους δημάρχους της Κρήτης πως το εκεί πρόγραμμα υλοποιείται μέσω της Αναπτυξιακής Εταιρίας του Δήμου, η οποία επιφορτίστηκε με όλη την ευθύνη για συνεργασία με ιδιώτες που παρείχαν καταλύματα, με τις κρατικές υπηρεσίες αλλά και με τις Μη κυβερνητικές Οργανώσεις που έχουν εμπλακεί στους τομείς της σίτισης και της παροχής υπηρεσιών Υγείας προς τους φιλοξενούμενους πρόσφυγες.


Σχολίασε το
Στην κορυφή