Ιεράπετρα

Στο δρόμο η Ιεράπετρα, αντιδρά στη νέα υποβάθμιση των υπηρεσιών

Λίγο μετά τις 10 το πρωί ξεκίνησε η διαμαρτυρία για την αποψίλωση των υπηρεσιών, έξω από το νέο Δημαρχείο. Στο σημείο συγκεντρώθηκε πολύς κόσμος για να συμπαρασταθεί, ενώ η οδός Δημοκρατίας έκλεισε από οχήματα του Δήμου αλλά και κόσμο. Μετά τις 11 ξεκίνησαν ομιλίες.

Οι υπηρεσίες του Δήμου παρέμειναν κλειστές μέχρι τις 12 το μεσημέρι με τους εργαζόμενους να είναι στο πλευρό του Δήμου για την κινητοποίηση. Κάλεσμα έκαναν και οι παραγωγικοί φορείς της πόλης στα μέλη τους για να συμμετέχουν.

Έξω από το Δημαρχείο βρέθηκαν σύσσωμες όλες οι δημοτικές παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου, εκπρόσωποι φορέων καθώς και εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων.

kinitopoiisi-dei-astinomia-3

Ο πρώην βουλευτής Λασιθίου και μέλος της ΛΑΕ Κ. Δερμιτζάκης, κάλεσε τον βουλευτή του Σύριζα να παραιτηθεί, εφόσον δεν μπορεί να βοηθήσει την Ιεράπετρα, τονίζοντας πως στέλνοντας απλά μια επιστολή στην διοίκηση της ΔΕΗ δε φτάνει σε καμία περίπτωση.

Ο αντιδήμαρχος Α. Πανταζής, ανέφερε πως το Δημοτικό Συμβούλιο Ιεράπετρας θα πρέπει να σκεφτεί να χρεώσει τα οικόπεδα που χρησιμοποιεί δωρεάν η ΔΕΗ στο Δήμο και ανάλογη πρόταση θα γίνει στο επόμενο Συμβούλιο την ερχόμενη Δευτέρα .

kinitopoiisi-dei-astinomia-6Ο Μιχάλης Μαχαιράς επικεφαλής παράταξης μειοψηφίας του ΔΣ ανέφερε πως η σημερινή κινητοποίηση έρχεται σε συνέχεια μεγάλων αντιδράσεων της Ιεράπετρας και θα έπρεπε να είναι ακόμα πιο δυναμική διεκδικώντας περισσότερα και προβάλλοντας όλα τα αιτήματα του Δήμου, όπως την λειτουργία του ΤΕI.

O επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Προϊστάκης τόνισε πως πρέπει να γίνει κατανοητό πως η Ιεράπετρα δεν ζητιανεύει, τα αιτήματα είναι δίκαια, και πρέπει να επιδιωχθεί μια συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης που έχει καταγωγή από την Ιεράπετρα Γ. Δραγασάκη στην οποία θα συμμετέχουν όλοι οι φορείς της Ιεράπετρας, κατηγορώντας τον ότι το καλοκαίρι που επισκέφτηκε την πόλη δεν ενδιαφέρθηκε να ακούσει τα προβλήματα.

Ο πρώην πρόεδρος του Ενιαίου Αγροτικού Συλλόγου Μ. Μαλλιωτάκης, τόνισε πως μετά και τις τελευταίες εξελίξεις ο Δήμος θα πρέπει να προχωρήσει σε καθολική στάση πληρωμών προς το κράτος, ώστε να προκαλέσει τη δυνατόν μεγαλύτερη οικονομική ζημιά, και ταυτόχρονα να πιεστούν σε σημείο απαξίωσης οι τοπικοί βουλευτές

Ο Δημοτικός Σύμβουλος και αστυνομικός Η. Νταραράς, τόνισε πως οι αλλαγές φέρνουν σίγουρη υποβάθμιση του Αστυνομικού Τμήματος. Τα νέα δεδομένα όπως είπε είναι ότι γίνεται μια συζήτηση να μείνει το τμήμα Ασφαλείας, όμως φαίνεται πως το Τμήμα της Τροχαίας Ιεράπετρας θα καταργηθεί. Ο ίδιος ευχαρίστησε όσους συμμετέχουν στην κινητοποίηση, αναφέροντας πως το μέλλον της Ιεράπετρας βρίσκεται στα χέρια όλων, τονίζοντας επίσης πως τα προβλήματα θα λυθούν πλέον μόνο με πολιτικές παρεμβάσεις.

kinitopoiisi-dei-astinomia-4

Σχολίασε το
Στην κορυφή