Άγιος Νικόλαος

Στο Γυμνάσιο της Νεάπολης ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Το Γυμνάσιο της Νεάπολης ένα διδακτήριο που από τα μέσα της δεκαετίας του ΄80 – όπου ξεκίνησε η λειτουργία του μέχρι σήμερα – παρά τις πολλαπλές φθορές που έχει υποστεί, και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για την ασφάλεια των μαθητών, επέλεξε να επισκεφθεί σήμερα ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Αντώνης Ζερβός, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!

Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου του Δήμου Αγίου Νικολάου, ο Δήμαρχος, τόσο κατά την ομιλία του, όσο και κατά τις επαφές που είχε  με τους καθηγητές, την Δ/νση του σχολείου αλλά και με τον πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κ. Σταύρο Τζώρτζη, ενημέρωσε την σχολική κοινότητα, για την προσπάθεια που καταβάλλει η δημοτική Αρχή, για την συντήρηση του συγκροτήματος, δεδομένου ότι από τα μέσα της δεκαετίας του 80 μέχρι σήμερα δεν υπήρξε μέριμνα για την αντιμετώπιση των φθορών ενός κτιρίου, που υπόκειται σε μια διαρκή «δοκιμασία» λόγω της πολυετούς χρήσης, αλλά και των ζημιών που πλέον είναι φανερές λόγω της χρόνιας εγκατάλλειψης του.

Εν προκειμένου, όπως ο ίδιος ανέφερε: «ήδη η δημοτική αρχή δια των αρμοδίων υπηρεσιών της εκτιμά, ότι οι εργασίες που θα πρέπει να γίνουν στο σχολικό συγκρότημα (συντήρηση σκελετού, αντικατάσταση κουφωμάτων, βελτίωση διαδρόμων πρόσβασης που έχουν υποχωρήσει, κανάλια Η/Μ εγκαταστάσεων που επίσης έχουν υποχωρήσει, εκτιμάται στα:  500-600 χιλ. ευρώ, ποσό ικανό, ώστε να δημιουργηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα σχολικό συγκρότημα που αξίζει και δικαιούται η περιοχή της Νεάπολης.

Νομίζω –τόνισε- ότι το ποσό αυτό, εάν δεν εξασφαλιστεί με χρηματοδότηση μέσω του Περιφερειακού Προγράμματος, θα πρέπει να υπάρξει από ίδιους πόρους του Δήμου (ΣΑΤΑ).

Όπως επίσης έγινε γνωστό, επειδή για τις εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης των φθορών που υπάρχουν, θα απαιτηθεί ένα μεγαλύτερο από το προβλεπόμενο διάστημα υλοποίησης (καλοκαίρι),  θα πρέπει από κοινού-πρόσθεσε- με την σχολική κοινότητα τους καθηγητές και τον σύλλογο, ν΄αναζητήσουμε λύσεις εφικτές, ώστε οι μαθητές και οι καθηγητές, να μην ταλαιπωρηθούν, λόγω μιας πιθανής-έστω και προσωρινής μετεγκατάστασης τους- σε άλλο σχολείο της περιοχής.

«Το Ελληνικό κράτος, στο όνομα της διαφάνειας, μπλοκάρει την δυνατότητα λειτουργίας των Δήμων»!

Αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν τεθεί από τα σχολικά συγκροτήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου -αιτήματα -που σχετίζονται κυρίως με το επίμαχο θέμα των μονώσεων των κτιρίων, ο κ. Ζερβός, δήλωσε ότι : «βρισκόμαστε μπροστά σε τραγελαφικές-γραφειοκρατικές διαδικασίες, δεδομένου, ότι το δημόσιο μας ζητά να επανεξετάσουμε εάν είναι νόμιμα τα κτίρια που έχουμε φτιάξει, γεγονός που δημιουργεί σειρά αναίτιων καθυστερήσεων. Αναμένουμε επεσήμανε τις εγκυκλίους που θα εκδοθούν, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίηση των αναγκαίων για τα σχολεία έργων.

Λυπόμαστε –πρόσθεσε- που το ελληνικό κράτος στο όνομα της διαφάνειας και της νομιμότητας μπλοκάρει συστηματικά την δυνατότητα λειτουργίας των δήμων, προφανώς για να μένουν τα χρήματα στα Ταμεία του Δημοσίου , δημιουργώντας πρωτογενή πλεονάσματα !

Δεν είναι δυνατόν-κατέληξε- ένας δήμος να κρατά λεφτά στην τράπεζα και να μην εκετελεί έργα, επειδή οι διάφορες διαδικασίες μπλοκάρουν κάθε αναπτυξιακή του δραστηριότητα.

Σχολίασε το
Στην κορυφή