Λασίθι

ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου για 21η Απριλίου: Δεν ξεχνάμε…


Συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια από τη Μεγάλη Παρασκευή του 1967 που σημάδεψε το ξεκίνημα μιας από τις πιο σκοτεινές περιόδους της νεώτερης ελληνικής Ιστορίας.

Το αμερικανοκίνητο πραξικόπημα είχε σαν πρώτο στόχο να αποτρέψει τη λαϊκή παρέμβαση και την ανατροπή που θα προκαλούσε στη «περιορισμένη» μετεμφυλιακή δημοκρατία. Να προστατέψει τα συμφέροντα μιας διεφθαρμένης ελίτ και της υπερδύναμης που την είχε δημιουργήσει.

Επέβαλε ένα καθεστώς ανελευθερίας, διωγμών και βασανιστηρίων, καταπάτησης κάθε είδους δικαιωμάτων και ασύδοτης οικονομικής δραστηριότητας για τους ισχυρούς.

Προώθησε κάθε αντιδραστικό και θρησκόληπτο στερεότυπο και προσπάθησε να αποκόψει την ελληνική κοινωνία από κάθε προοδευτική εξέλιξη της εποχής.

Η αντίσταση του ελληνικού λαού και κυρίως της νεολαίας, ηρωική και δυναμική, δεν μπόρεσε να ανατρέψει τη χούντα, που χρησιμοποίησε κάθε μέσο βίαιης καταστολής, με αποκορύφωμα τα τανκς στο Πολυτεχνείο.

Το θλιβερό καθεστώς τερμάτισε την επτάχρονη διακυβέρνηση του με την τραγωδία της Κύπρου και την Τουρκική εισβολή. Έχοντας ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο, κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος, αφήνοντας χαίνουσες πληγές στο σώμα της πατρίδας, που δεν έχουν κλείσει ακόμα.


  • Δεν ξεχνάμε τα βασανιστήρια, τη βία, την αυθαιρεσία και τη διαφθορά της επτάχρονης χούντας.
  • Δεν ξεχνάμε την καταστροφή που προκάλεσαν στην Κύπρο.
  • Δεν ξεχνάμε ποιοι υποστήριξαν και υποστηρίζουν ακόμα και σήμερα το θλιβερό καθεστώς.
Σχολίασε το
Στην κορυφή