Ιεράπετρα

Σύσκεψη για την μεγάλη πυρκαγιά – Παράπονα σε Θραψανιώτη για μη έγκαιρη παρέμβαση [βίντεο]

Περισσότερες από δυό ώρες κράτησε η σύσκεψη στο Δήμο της Ιεράπετρας μεταξύ τοπικών φορέων της Ιεράπετρας του κυβερνητικού βουλευτή Μ. Θραψανιώτη και του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. Αρναουτάκη.

O Περιφερειάρχης ανέφερε πως τη Δευτέρα ξεκινάει η καταγραφή των ζημιών από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες και πως η Περιφέρεια σε , ότι της αναλογεί, θα αποζημειώσει άμεσα το Δήμο Ιεράπετρας για τις καταστροφές δικτύων άρδευσης και λοιπών υποδομών. Δεδομένη είναι επίσης η πρόταση της Περιφέρειας για κήρυξη των περιοχών ως πυρόπληκτες και εκτάκτου ανάγκης.

 

Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί πολλά είναι τα παράπονα προς τον κ. Θραψανιώτη για το γεγονός ότι δεν υπήρξε ταχύτερη και πιο αποτελεσματική παρέμβαση εναέριων μέσων πυρόσβεσης.

Απ’ την πλευρά της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιεράπετρας ο κ. Ροβιθάκης που συμμετέχει στην προανακριτική διαδικασία τόνισε πως η πυρκαγιά δεν οφείλεται σε αναζωπύρωση της προηγούμενης αλλά για νέα, παρότι ξεκίνησε από κοντινό σημείο.

Ακούστε ένα απόσπασμα από όσα είπε:


Προτάσεις για την άμεση αποκατάσταση των ζημιών κατέθεσε και ο περιφερειακός σύμβουλος και πρόεδρος της ΕΑΣ Νίκος Δασκαλάκης. Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ.

Περισσότερα σε λίγο…

siskepsi-pirkagia-ierapetra-2

siskepsi-pirkagia-ierapetra-3

siskepsi-pirkagia-ierapetra-4

siskepsi-pirkagia-ierapetra-5
siskepsi-pirkagia-ierapetra-20

siskepsi-pirkagia-ierapetra-6

siskepsi-pirkagia-ierapetra-8

siskepsi-pirkagia-ierapetra-9

 

 

Σχολίασε το
Στην κορυφή